Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hoe Maak Ik Een Infographic New update

Hoe Maak Ik Een Infographic New update

You are looking for information on the topic “hoe maak ik een infographic”. khoaluantotnghiep.net will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://khoaluantotnghiep.net/wiki/ hoe maak je een infographic in word, infographic maken, canva infographic, infographic voorbeeld, wat is een infographic, hoe maak ik een mooie infographic?, infographic laten maken, infographic boek.

View information about the hoe maak ik een infographic

Information about this question

 • Question: hoe maak ik een infographic
 • Time: Asked 32 days ago
 • Modified: Asked 29 minute ago
 • View: 16286

hoe maak ik een infographic

Het maken van een infographic kan op verschillende manieren worden gedaan, maar hier zijn enkele algemene stappen die je kunt volgen:

 1. Definieer het onderwerp en het doel van de infographic: Wat wil je communiceren en waarom? Bepaal welke informatie je wilt delen en welke boodschap je wilt overbrengen.

 2. Verzamel de gegevens en informatie: Zoek naar betrouwbare en relevante informatiebronnen, zoals statistieken, onderzoeken en rapporten. Organiseer de gegevens en bepaal welke gegevens en grafieken je in de infographic wilt opnemen.

 3. Kies een ontwerp: Bepaal het ontwerp en de stijl van de infographic. Je kunt gebruik maken van verschillende tools en softwareprogramma’s om je ontwerp te maken, zoals Adobe Illustrator, Canva of Piktochart.

 4. Maak een schets: Maak een schets van de lay-out van de infographic om de inhoud te organiseren en de structuur van de infographic te bepalen. Houd rekening met de visuele hiërarchie, waarbij de belangrijkste informatie opvalt.

 5. Maak de infographic: Gebruik de gekozen software om de infographic te maken. Maak gebruik van aantrekkelijke grafieken, afbeeldingen en visuele elementen om de informatie te versterken.

 6. Test en deel: Test de infographic om er zeker van te zijn dat de informatie gemakkelijk te begrijpen en aantrekkelijk is. Deel de infographic vervolgens via verschillende kanalen, zoals sociale media, blogs of nieuwsbrieven.

Het maken van een infographic kan veel tijd en moeite kosten, maar het kan een effectieve manier zijn om complexe informatie gemakkelijker te begrijpen en te communiceren.

Watch videos related to “hoe maak ik een infographic”

Hoe maak je een duidelijke infographic in PowerPoint? | PowerPoint basics | PPT Solutions

Hoe maak ik een infographic in PowerPoint?

Het maken van een infographic in PowerPoint kan een leuke en creatieve manier zijn om gegevens of informatie te presenteren. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een infographic in PowerPoint te maken:

Stap 1: Bepaal het doel en de boodschap van de infographic. Bedenk welke gegevens of informatie je wilt presenteren en hoe je deze het beste kunt visualiseren.

Stap 2: Maak een schets of een ruwe schets van de infographic. Dit kan je helpen om de lay-out en de structuur van de infographic te bepalen.

Stap 3: Maak een nieuwe dia in PowerPoint en selecteer een geschikte achtergrondkleur of -afbeelding.

Stap 4: Voeg vormen, iconen of afbeeldingen toe om de inhoud van de infographic te visualiseren. Je kunt deze elementen vinden in de tab “Invoegen” of “Illustraties” in PowerPoint.

Stap 5: Voeg tekstvakken toe om de gegevens of informatie te beschrijven. Gebruik een duidelijk lettertype en zorg ervoor dat de tekst goed leesbaar is.

Stap 6: Pas de kleuren en het lettertype aan om de infographic er visueel aantrekkelijk uit te laten zien. Zorg ervoor dat de kleuren goed bij elkaar passen en dat het lettertype leesbaar is.

Stap 7: Voeg grafieken of tabellen toe om de gegevens te verduidelijken. Je kunt deze elementen vinden in de tab “Invoegen” of “Grafieken” in PowerPoint.

Stap 8: Voeg eventueel animaties of overgangen toe om de aandacht van de kijker te trekken. Maar pas hier wel mee op dat de animaties niet te afleidend worden.

Stap 9: Controleer de spelling en de grammatica van de tekst. Zorg ervoor dat de infographic foutloos is.

Stap 10: Sla de infographic op en deel het met anderen!

Waarmee maak je een infographic?

Er zijn verschillende manieren om een infographic te maken, afhankelijk van je vaardigheden, het doel van de infographic en de beschikbare tools. Hieronder staan enkele populaire methoden en tools voor het maken van infographics:

 1. Ontwerpsoftware: Je kunt ontwerpsoftware gebruiken, zoals Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Canva, of Sketch, om een infographic vanaf nul te maken. Met deze software kun je de visuele elementen maken en deze samenstellen tot een infographic.

 2. Online infographic tools: Er zijn veel online tools beschikbaar, zoals Piktochart, Venngage en Infogram, die specifiek zijn ontworpen voor het maken van infographics. Deze tools bieden een reeks sjablonen, afbeeldingen en pictogrammen die je kunt gebruiken om een ​​infographic te maken.

 3. Excel of Google Sheets: Je kunt ook een infographic maken met behulp van Excel of Google Sheets. Deze tools bieden grafiekopties die je kunt gebruiken om gegevens te visualiseren en samen te voegen tot een infographic.

 4. Online datavisualisatieplatforms: Er zijn ook online datavisualisatieplatforms zoals Tableau, Datawrapper, en RAWGraphs die je kunt gebruiken om gegevens te visualiseren en een infographic te maken.

Ongeacht welke methode of tool je kiest, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw infographic visueel aantrekkelijk is, de juiste informatie bevat en gemakkelijk te begrijpen is.

Wat zit er in een infographic?

Een infographic is een visueel hulpmiddel dat informatie presenteert op een beknopte, gestructureerde en visueel aantrekkelijke manier. Een goede infographic bevat de volgende elementen:

 1. Data: Infographics zijn bedoeld om informatie op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren. De data moet dus relevant, feitelijk juist en betrouwbaar zijn.

 2. Visualisaties: De data in de infographic moet worden weergegeven met behulp van grafieken, tabellen, pictogrammen, afbeeldingen en andere visuele elementen.

 3. Titel: Een pakkende en beschrijvende titel geeft de lezer een idee waar de infographic over gaat.

 4. Kopjes: Kopjes helpen de lezer om de informatie in de infographic te begrijpen en gemakkelijk te navigeren.

 5. Bronvermelding: Het is belangrijk om de bronnen te vermelden waar de informatie vandaan komt, zodat de lezer de informatie kan verifiëren en verder kan onderzoeken.

 6. Call-to-action: Een goede infographic bevat ook een call-to-action die de lezer aanzet tot verdere actie, zoals het delen van de infographic op sociale media, het bezoeken van een website of het inschrijven op een nieuwsbrief.

Over het algemeen geldt dat een infographic een complexe informatiebron op een eenvoudige manier moet presenteren, zodat het voor de lezer gemakkelijker is om de informatie te begrijpen en te onthouden.

Images related to hoe maak ik een infographic

Found 43 hoe maak ik een infographic related images.

Hoe Maak Ik Een Infographic? - Blog! Post!
Hoe Maak Ik Een Infographic? – Blog! Post!

hoe maak je een infographic in word

Hoewel Word niet de meest geavanceerde tool is om infographics te maken, is het nog steeds mogelijk om er een te maken. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen om een eenvoudige infographic in Word te maken:

 1. Bepaal het onderwerp en het doel van uw infographic. Dit zal u helpen om de belangrijkste informatie te selecteren die u wilt opnemen en hoe u deze informatie presenteert.

 2. Kies een sjabloon in Word die geschikt is voor uw infographic of start met een leeg document. U kunt dit doen door naar het tabblad ‘Invoegen’ te gaan en te klikken op ‘Illustraties’ en vervolgens op ‘SmartArt’.

 3. Selecteer het type grafiek of diagram dat u wilt gebruiken voor uw infographic, zoals een staafdiagram, lijndiagram of taartdiagram. Pas de kleuren en lay-out aan zoals gewenst.

 4. Voeg tekst toe aan uw infographic. Gebruik duidelijke, beknopte tekst die de belangrijkste punten van uw informatie weergeeft. Gebruik koppen om de verschillende secties van uw infographic te benadrukken.

 5. Voeg afbeeldingen of pictogrammen toe om uw informatie visueel te ondersteunen. U kunt afbeeldingen invoegen door naar het tabblad ‘Invoegen’ te gaan en te klikken op ‘Afbeeldingen’.

 6. Zorg ervoor dat uw infographic eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen is. Houd het ontwerp schoon en overzichtelijk, en vermijd overmatig gebruik van kleuren of afbeeldingen.

 7. Als u tevreden bent met uw infographic, slaat u deze op en exporteert u deze als een afbeelding of PDF-bestand. Dit maakt het gemakkelijk om uw infographic te delen met anderen.

Hoewel Word niet de beste tool is voor het maken van infographics, kan het nog steeds een nuttige optie zijn als u snel een eenvoudige infographic wilt maken. Als u echter geavanceerdere infographics wilt maken, zijn er andere tools beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor het maken van infographics, zoals Canva, Piktochart of Adobe Illustrator.

infographic maken

Om een infographic te maken, volg je deze stappen:

 1. Kies het onderwerp: Selecteer het onderwerp waarover je de infographic wilt maken. Zorg ervoor dat het onderwerp relevant is en dat er genoeg informatie over beschikbaar is.

 2. Verzamel informatie: Verzamel de nodige informatie over het onderwerp en bepaal welke statistieken, feiten en cijfers je wilt opnemen in de infographic.

 3. Kies het type infographic: Er zijn verschillende soorten infographics, zoals staafdiagrammen, kaarten, lijndiagrammen, cirkeldiagrammen, tijdlijnen, enz. Kies het type infographic dat het beste past bij het onderwerp en de gegevens die je hebt verzameld.

 4. Bepaal het ontwerp: Bepaal het kleurenschema, de typografie, de pictogrammen en andere ontwerpelementen die je wilt opnemen in de infographic. Houd rekening met de doelgroep en de boodschap die je wilt overbrengen.

 5. Maak de infographic: Gebruik een infographic-tool of software, zoals Canva, Piktochart of Adobe Illustrator om de infographic te maken. Voeg de gegevens, afbeeldingen en ontwerpelementen toe aan de infographic.

 6. Test en deel de infographic: Test de infographic op leesbaarheid, begrijpelijkheid en effectiviteit. Deel de infographic op sociale media, op je website of op andere relevante platformen om de boodschap te verspreiden.

 7. Monitor en meet het succes: Houd bij hoeveel mensen de infographic hebben bekeken, gedeeld en erop hebben gereageerd. Gebruik deze informatie om de volgende keer een nog betere infographic te maken.

You can see some more information related to hoe maak ik een infographic here

Comments

There are a total of 497 comments on this question.

 • 858 comments are great
 • 526 great comments
 • 241 normal comments
 • 198 bad comments
 • 51 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic hoe maak ik een infographic. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *