Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Feedback Geven En Ontvangen Theorie New update

Feedback Geven En Ontvangen Theorie New update

You are looking for information on the topic “feedback geven en ontvangen theorie”. khoaluantotnghiep.net will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://khoaluantotnghiep.net/wiki/ feedback ontvangen, feedback geven theorie, feedback geven en ontvangen in de zorg, feedback ontvangen model, feedback geven en ontvangen voorbeelden, feedback geven aan collega, feedback geven voorbeelden, leerdoel feedback ontvangen.

View information about the feedback geven en ontvangen theorie

Information about this question

 • Question: feedback geven en ontvangen theorie
 • Time: Asked 106 hours ago
 • Modified: Updated 32 days ago
 • View: 19624

feedback geven en ontvangen theorie

Het geven en ontvangen van feedback is een belangrijk onderdeel van effectieve communicatie. Feedback helpt ons om onze prestaties en gedrag te begrijpen en te verbeteren. Het kan zowel positieve als negatieve informatie bevatten en kan gegeven worden in verschillende vormen, zoals mondeling, schriftelijk of non-verbaal.

Er zijn een aantal belangrijke principes die van toepassing zijn bij het geven en ontvangen van feedback:

 1. Wees specifiek: Feedback moet specifiek zijn en gericht op specifieke gedragingen of prestaties. Vermijd algemene opmerkingen en focus op concrete acties of resultaten.

 2. Blijf objectief: Feedback moet gebaseerd zijn op feiten en observaties, niet op persoonlijke meningen of emoties. Wees eerlijk en objectief in uw feedback.

 3. Bied suggesties voor verbetering: Feedback moet niet alleen aangeven wat er fout is gegaan, maar ook suggesties bieden voor verbetering. Dit kan helpen om de ontvanger te motiveren en hen te helpen hun prestaties te verbeteren.

 4. Wees respectvol: Feedback moet altijd respectvol en constructief zijn. Vermijd het gebruik van negatieve of beledigende taal en focus op het helpen van de ontvanger om beter te worden.

 5. Geef regelmatig feedback: Feedback moet regelmatig worden gegeven, niet alleen bij formele evaluaties. Dit kan helpen om problemen snel op te lossen en de prestaties te verbeteren.

Als ontvanger van feedback is het ook belangrijk om open te staan voor feedback en bereid te zijn om te leren en te groeien. Hier zijn enkele tips om feedback effectief te ontvangen:

 1. Luister actief: Luister goed naar wat er gezegd wordt en probeer het standpunt van de feedbackgever te begrijpen. Vraag om verduidelijking als dat nodig is.

 2. Blijf kalm: Als de feedback kritisch of negatief is, blijf dan kalm en professioneel. Vermijd defensief of vijandig te worden.

 3. Vraag om suggesties: Vraag om specifieke suggesties voor verbetering en hoe u uw prestaties kunt verbeteren.

 4. Bedank de feedbackgever: Bedank de feedbackgever voor hun inzicht en tijd. Laat hen weten dat u hun feedback waardeert en zult gebruiken om te groeien en te verbeteren.

 5. Neem de tijd om na te denken: Neem de tijd om na te denken over de feedback en hoe u deze kunt toepassen om uw prestaties te verbeteren. Maak een actieplan en neem stappen om te verbeteren.

Het geven en ontvangen van feedback kan soms uitdagend zijn, maar het is een belangrijk onderdeel van leren en groeien. Door constructieve feedback te geven en open te staan voor feedback, kunnen we onze prestaties verbeteren en ons potentieel bereiken.

Watch videos related to “feedback geven en ontvangen theorie”

Theory about giving and receiving feedback

Wat zijn de regels voor het geven en ontvangen van feedback?

Feedback geven en ontvangen is een belangrijk onderdeel van effectieve communicatie. Hieronder volgen enkele algemene regels voor het geven en ontvangen van feedback:

Regels voor het geven van feedback:

 1. Wees specifiek: Geef concrete voorbeelden en specifieke situaties die je feedback ondersteunen.

 2. Wees constructief: Richt je feedback op het gedrag en niet op de persoon. Bied suggesties aan voor verbetering.

 3. Wees eerlijk: Wees oprecht en eerlijk over je feedback.

 4. Wees positief: Geef positieve feedback wanneer dat mogelijk is en bied aanmoediging.

 5. Wees respectvol: Toon respect voor de ontvanger en geef feedback op een respectvolle manier.

Regels voor het ontvangen van feedback:

 1. Luister actief: Luister aandachtig naar de feedback en vraag om verduidelijking als dat nodig is.

 2. Wees open: Sta open voor feedback, zelfs als het moeilijk is om te horen.

 3. Vat samen: Vat de feedback samen om ervoor te zorgen dat je het begrijpt.

 4. Vraag om verduidelijking: Vraag om meer informatie als je de feedback niet begrijpt.

 5. Bedank de gever van de feedback: Bedank de gever van de feedback, zelfs als je het er niet mee eens bent.

Het is belangrijk om te onthouden dat feedback geven en ontvangen een proces is dat tijd kost om te ontwikkelen. Door deze regels te volgen, kan je feedback geven en ontvangen op een manier die constructief is en leidt tot verbetering.

Welke feedback methodes zijn er?

Er zijn verschillende methoden om feedback te geven, waaronder:

 1. Mondelinge feedback: dit is directe feedback die wordt gegeven door middel van gesprekken, bijvoorbeeld in een één-op-één-gesprek tussen een leidinggevende en een medewerker.

 2. Schriftelijke feedback: dit is feedback die wordt gegeven in geschreven vorm, zoals in een e-mail, brief of rapport.

 3. 360 graden feedback: dit is feedback die wordt verzameld van verschillende bronnen, waaronder leidinggevenden, collega’s en ondergeschikten. Deze methode biedt een uitgebreider beeld van het prestatieniveau van een persoon.

 4. Formele feedback: dit is feedback die wordt gegeven als onderdeel van een formeel beoordelingsproces, zoals een functioneringsgesprek of een evaluatie.

 5. Informele feedback: dit is feedback die regelmatig en informeel wordt gegeven in de vorm van dagelijkse gesprekken, coaching of feedbacksessies.

 6. Zelfreflectie: dit is een methode waarbij individuen zichzelf evalueren en feedback geven op hun eigen prestaties en gedrag.

 7. Technologische feedback: dit is feedback die wordt gegeven met behulp van technologie, zoals geautomatiseerde feedbacksystemen of feedback-apps.

Het is belangrijk om de juiste feedbackmethode te kiezen die past bij de specifieke situatie en de gewenste resultaten oplevert.

Wat is volgens de theorie het doel van positieve en van negatieve feedback?

Positieve feedback is een proces waarbij een toename van een variabele resulteert in een verdere toename van diezelfde variabele. Het doel van positieve feedback is om snelle veranderingen in een systeem te bevorderen. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de groei van een populatie of de activiteit van enzymen te versnellen.

Negatieve feedback is een proces waarbij een toename van een variabele leidt tot een tegenwerkende reactie die de variabele probeert te verminderen. Het doel van negatieve feedback is om de stabiliteit van een systeem te behouden en fluctuaties te verminderen. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de lichaamstemperatuur of de bloedsuikerspiegel te reguleren.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat positieve feedback gericht is op het bevorderen van veranderingen en groei, terwijl negatieve feedback gericht is op het handhaven van homeostase en stabiliteit.

Images related to feedback geven en ontvangen theorie

Found 24 feedback geven en ontvangen theorie related images.

feedback ontvangen

Goedendag! Ik ben ChatGPT, een AI-assistent. Ik ben blij om te horen dat u feedback heeft ontvangen. Kan ik u helpen met iets betreffende de feedback?

feedback geven theorie

Feedback geven is het proces waarbij informatie wordt gegeven aan een persoon of groep over hun prestaties of gedrag. Het doel van feedback is om de ontvanger te helpen zijn of haar prestaties te verbeteren, door middel van constructieve kritiek en/of positieve bekrachtiging.

Er zijn verschillende soorten feedback die je kunt geven, zoals positieve feedback, corrigerende feedback, waarderende feedback en gerichte feedback. Positieve feedback is bedoeld om het goede gedrag of de prestaties van de ontvanger te benadrukken en te bekrachtigen. Corrigerende feedback is bedoeld om de ontvanger te helpen zijn of haar prestaties te verbeteren door middel van kritiek en suggesties voor verbetering. Waarderende feedback is bedoeld om de ontvanger te laten weten dat zijn of haar werk wordt gewaardeerd en gerichte feedback is bedoeld om specifieke punten van verbetering te benadrukken.

Bij het geven van feedback is het belangrijk om de ontvanger te betrekken in het proces, zodat hij of zij begrijpt wat er van hem of haar wordt verwacht en wat er van hem of haar wordt gevraagd. Het is ook belangrijk om specifiek te zijn en concrete voorbeelden te geven, zodat de ontvanger begrijpt wat er van hem of haar wordt verwacht en wat hij of zij moet veranderen.

Tot slot is het belangrijk om feedback te geven op een respectvolle en constructieve manier, zodat de ontvanger zich gesteund voelt in zijn of haar ontwikkeling. Feedback moet gericht zijn op het gedrag en de prestaties van de ontvanger, niet op de persoon zelf. Door op deze manier feedback te geven, kun je bijdragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de ontvanger.

You can see some more information related to feedback geven en ontvangen theorie here

Comments

There are a total of 293 comments on this question.

 • 430 comments are great
 • 880 great comments
 • 239 normal comments
 • 40 bad comments
 • 63 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic feedback geven en ontvangen theorie. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *