Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Excel Datum Naar Dag Van De Week Top 6 Posts With The Most Views

Excel Datum Naar Dag Van De Week Top 6 Posts With The Most Views

Weekdag() / Formules | Excel-Tips

You are looking for information on the topic “excel datum naar dag van de week”. khoaluantotnghiep.net will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://khoaluantotnghiep.net/wiki/ datum naar dag excel, excel dag van de maand, naam van de dag excel, excel maandag van de week, excel dag van het jaar, excel eerste dag van de week, dag en maand uit datum halen excel, datum naar weeknummer excel.

View information about the excel datum naar dag van de week

Information about this question

 • Question: excel datum naar dag van de week
 • Time: Updated 8 minute ago
 • Modified: Asked 51 days ago
 • View: 17960

excel datum naar dag van de week

Je kunt in Excel een datum converteren naar de dag van de week met behulp van de functie “WEEKDAG”.

De syntaxis van de functie is als volgt:

scss
WEEKDAG(serial_number,[return_type])
 • serial_number is de datum die je wilt converteren naar de dag van de week. Dit kan een datumwaarde zijn, of een verwijzing naar een cel die een datum bevat.
 • return_type is een optionele parameter die aangeeft welk type resultaat je wilt ontvangen. Dit kan een getal zijn tussen 1 en 3, of de woorden “TRUE” of “FALSE”. Als je deze parameter niet opgeeft, wordt het resultaat standaard als een getal teruggegeven.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe je deze functie kunt gebruiken:

 • =WEEKDAG("14-03-2023") geeft als resultaat 3, wat betekent dat de datum 14-03-2023 op een woensdag valt.
 • =WEEKDAG("14-03-2023",2) geeft als resultaat 4, wat betekent dat de datum 14-03-2023 op een donderdag valt (omdat 2 aangeeft dat de week begint op maandag en donderdag de vierde dag van de week is).
 • =WEEKDAG("14-03-2023",TRUE) geeft als resultaat “WAAR”, wat aangeeft dat de datum 14-03-2023 op een werkdag valt (maandag t/m vrijdag).
 • =WEEKDAG("14-03-2023",FALSE) geeft als resultaat 3, wat betekent dat de datum 14-03-2023 op een woensdag valt.

Je kunt de functie ook gebruiken in combinatie met andere Excel-functies, zoals ALS, om verschillende acties uit te voeren op basis van de dag van de week van een bepaalde datum.

Watch videos related to “excel datum naar dag van de week”

Excel: How to Show the Day of the Week for a Date – Weekday Function

Hoe werkt datumnotatie in Excel?

Excel gebruikt een standaard datumnotatie om datums in te voeren, weer te geven en te berekenen. De datumnotatie in Excel is gebaseerd op het aantal dagen dat is verstreken sinds 1 januari 1900. Elke datum in Excel wordt weergegeven als een serieel getal waarbij 1 januari 1900 als waarde 1 heeft.

Er zijn verschillende manieren om datums in Excel in te voeren, afhankelijk van het formaat dat u wilt gebruiken. Hier zijn enkele veelgebruikte datumformaten in Excel:

 • Korte datum: dit formaat wordt weergegeven als dd-mm-jj of dd/mm/jj. Bijvoorbeeld: 14-03-23 of 14/03/23.

 • Lange datum: dit formaat wordt weergegeven als dddd, dd mmmm jjjj. Bijvoorbeeld: maandag, 14 maart 2023.

 • Aangepast formaat: u kunt een aangepast formaat gebruiken om de datumweergave te wijzigen en bijvoorbeeld alleen de maand en het jaar weer te geven. Dit kan worden gedaan door de gewenste datumnotatie in te voeren in de celnotatieopties.

U kunt ook datumfuncties gebruiken in Excel om berekeningen uit te voeren met datums, zoals het bepalen van het aantal dagen tussen twee datums of het vinden van de datum die een bepaald aantal dagen na een bepaalde datum komt.

Kortom, Excel werkt met datumnotatie door datums te behandelen als seriële getallen en biedt verschillende manieren om datums in te voeren en weer te geven, afhankelijk van uw voorkeuren.

Hoe krijg ik de datum van vandaag in Excel?

Er zijn verschillende manieren om de datum van vandaag in Excel te krijgen:

 1. Typ handmatig “=VANDAAG()” in een cel. Excel zal automatisch de huidige datum weergeven.

 2. Gebruik de sneltoets “Ctrl + ;” om de huidige datum in te voegen.

 3. Kies “Invoegen” in het lint, selecteer “Datum en tijd” en kies vervolgens “Huidige datum”.

 4. Gebruik de formule “=NU()” om de huidige datum en tijd weer te geven. Als u alleen de datum wilt, gebruikt u de functie “=VANDAAG()”.

Let op: de weergegeven datum en tijd in Excel is afhankelijk van uw computer systeem instellingen en kan variëren van de echte tijd en datum.

Waarom herkent Excel datum niet?

Er zijn verschillende redenen waarom Excel een datum niet zou kunnen herkennen:

 1. Format: Excel herkent een datum alleen als deze correct is opgemaakt. Controleer of de datum is opgemaakt als een datum, bijvoorbeeld met de opmaak “dd-mm-jjjj” of “mm/dd/jjjj”. Als de datum als tekst is opgemaakt, zal Excel deze niet als een datum herkennen.

 2. Locale instellingen: Excel gebruikt de landinstellingen van uw computer om te bepalen hoe datums worden weergegeven en geïnterpreteerd. Als uw landinstellingen bijvoorbeeld de notatie “jjjj-mm-dd” gebruiken, maar de datum in uw spreadsheet is opgemaakt als “dd-mm-jjjj”, kan Excel de datum niet herkennen.

 3. Fouten in datumnotatie: Als de datumnotatie niet correct is, bijvoorbeeld als de maand of dag buiten het bereik valt (bijvoorbeeld 00 of 13 voor maanden, of 32 voor dagen), zal Excel de datum niet herkennen.

 4. Tekst die niet is herkend als datum: Als de datum is ingevoerd als tekst en niet als een datumwaarde, dan zal Excel deze niet als een datum herkennen. Dit kan gebeuren als de datumwaarde bijvoorbeeld begint met een apostrof (‘), of als de datum is geformatteerd als tekst.

Als geen van deze oplossingen werkt, kunt u de datumwaarde proberen te converteren naar een Excel-datum met de functie DATUM.

Images related to excel datum naar dag van de week

Found 9 excel datum naar dag van de week related images.

Datums Als Dagen Van De Week Weergeven - Microsoft Ondersteuning
Datums Als Dagen Van De Week Weergeven – Microsoft Ondersteuning
Weekdag() / Formules | Excel-Tips
Weekdag() / Formules | Excel-Tips

datum naar dag excel

In Excel kun je de dag van een datum vinden met behulp van de functie “DAG”. De functie “DAG” retourneert het dagnummer (1-31) voor de opgegeven datum.

Hier is een voorbeeld:

Stel dat je de dag wilt vinden van de datum “8 maart 2023”. Typ dan in een lege cel de volgende formule:

scss
=DAG("8-3-2023")

De formule zal het nummer “8” retourneren, wat overeenkomt met de 8e dag van de maand.

Let op: Het is belangrijk om de datum in de juiste notatie in te voeren. In dit voorbeeld is de notatie “dd-mm-jjjj” gebruikt. Als je de datum in een andere notatie hebt, pas de notatie dan aan in de formule of wijzig de notatie in het celbereik voordat je de formule invoert.

excel dag van de maand

Het spijt me, maar ik begrijp de vraag niet volledig. Bedoelt u “Excel-formule voor het krijgen van de dag van de maand” of “Hoe kan ik de datum van vandaag weergeven in Excel” of iets anders? Kunt u alstublieft uw vraag verduidelijken?

You can see some more information related to excel datum naar dag van de week here

Comments

There are a total of 575 comments on this question.

 • 446 comments are great
 • 662 great comments
 • 385 normal comments
 • 180 bad comments
 • 59 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic excel datum naar dag van de week. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *