Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Excel Als Tekst Bevat Dan New update

Excel Als Tekst Bevat Dan New update

Controleren Of Een Cel Tekst Bevat (Case-Insensitive) - Microsoft Ondersteuning

You are looking for information on the topic “excel als tekst bevat dan”. khoaluantotnghiep.net will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://khoaluantotnghiep.net/wiki/ excel als cel waarde bevat dan, excel als cel bepaalde tekst bevat dan waarde uit andere cel, excel controleren of cel tekst bevat, als cel bevat deel tekst dan, excel als cel bepaalde tekst bevat dan vba, excel deel tekst zoeken in cel, als functie met tekst, als functie excel met tekst.

View information about the excel als tekst bevat dan

Information about this question

 • Question: excel als tekst bevat dan
 • Time: Updated 17 days ago
 • Modified: Updated 15 minute ago
 • View: 19995

excel als tekst bevat dan

Als Excel tekst bevat, kunt u deze tekst op verschillende manieren gebruiken. Hier zijn enkele mogelijkheden:

 1. Lees de tekst: U kunt de tekst simpelweg lezen door de cel te selecteren en de inhoud in de formulebalk te bekijken.

 2. Bewerk de tekst: Als u de tekst wilt bewerken, kunt u de cel selecteren en de inhoud direct in de cel wijzigen. U kunt ook de formulebalk gebruiken om de tekst te bewerken.

 3. Gebruik de tekst in een formule: U kunt de tekst gebruiken in formules om berekeningen uit te voeren. Als de tekst bijvoorbeeld een getal bevat, kunt u dit getal gebruiken in berekeningen.

 4. Filter of sorteert gegevens: U kunt de tekst ook gebruiken om gegevens te filteren of te sorteren. Als u bijvoorbeeld een lijst met namen heeft, kunt u de lijst sorteren op alfabetische volgorde.

 5. Zoek naar tekst: U kunt ook zoeken naar specifieke tekst in uw Excel-bestand. Gebruik de zoekfunctie (Ctrl + F) om tekst te vinden in cellen, kolommen of rijen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat u kunt doen met tekst in Excel. Het hangt af van wat voor soort gegevens u hebt en wat u ermee wilt doen.

Watch videos related to “excel als tekst bevat dan”

ALS FUNCTIE MET TEKST

Images related to excel als tekst bevat dan

Found 11 excel als tekst bevat dan related images.

Controleren Of Een Cel Tekst Bevat (Case-Insensitive) - Microsoft Ondersteuning
Controleren Of Een Cel Tekst Bevat (Case-Insensitive) – Microsoft Ondersteuning
Controleren Of Een Cel Tekst Bevat (Case-Insensitive) - Microsoft Ondersteuning
Controleren Of Een Cel Tekst Bevat (Case-Insensitive) – Microsoft Ondersteuning
Controleren Of Een Cel Tekst Bevat (Case-Sensitive) - Microsoft Ondersteuning
Controleren Of Een Cel Tekst Bevat (Case-Sensitive) – Microsoft Ondersteuning
Controleren Of Een Cel Tekst Bevat (Case-Sensitive) - Microsoft Ondersteuning
Controleren Of Een Cel Tekst Bevat (Case-Sensitive) – Microsoft Ondersteuning
Controleren Of Een Cel Tekst Bevat (Case-Insensitive) - Microsoft Ondersteuning
Controleren Of Een Cel Tekst Bevat (Case-Insensitive) – Microsoft Ondersteuning

excel als cel waarde bevat dan

Ik denk dat je bedoelt “als een cel een waarde bevat in Excel, dan…”? Als dat het geval is, dan zijn hier een aantal mogelijkheden:

 1. Als u wilt controleren of een bepaalde cel een waarde bevat, kunt u de functie ISBLANK gebruiken. Als de cel leeg is, retourneert deze functie WAAR (TRUE), anders retourneert deze functie ONWAAR (FALSE). Bijvoorbeeld: =ISBLANK(A1) retourneert WAAR als cel A1 leeg is, en ONWAAR als cel A1 een waarde bevat.

 2. Als u wilt controleren of een bepaalde cel een specifieke waarde bevat, kunt u de functie IF gebruiken. Bijvoorbeeld: =IF(A1=”Ja”,”Ja”,”Nee”) controleert of cel A1 “Ja” bevat, en retourneert “Ja” als dat het geval is, anders retourneert het “Nee”.

 3. Als u wilt controleren of een bepaalde cel een waarde bevat en wilt dat Excel een bepaalde actie uitvoert als dat het geval is, kunt u de voorwaardelijke opmaak gebruiken. Bijvoorbeeld: selecteer de cel die u wilt controleren, klik op “Voorwaardelijke opmaak” in het lint en selecteer “Nieuwe regel”. Kies de optie “Formule gebruiken om te bepalen welke cellen opgemaakt moeten worden” en voer de formule in, bijvoorbeeld =A1<>””. Selecteer de opmaak die u wilt toepassen en klik op OK. Hiermee wordt de cel opgemaakt als er een waarde in staat.

Ik hoop dat dit helpt! Laat het me gerust weten als je nog vragen hebt.

excel als cel bepaalde tekst bevat dan waarde uit andere cel

Als je in Excel een bepaalde tekst wilt zoeken en als die tekst aanwezig is, de waarde uit een andere cel wilt halen, kun je de functie IF en SEARCH combineren. De formule zou er als volgt uitzien:

=ALS(ZOEKEN(“zoektekst”,A1)>0,B1,””)

Hierbij zoek je naar de tekst “zoektekst” in cel A1 en als deze aanwezig is, wordt de waarde uit cel B1 weergegeven. Als de tekst niet wordt gevonden, wordt er niets weergegeven.

Je kunt deze formule naar beneden kopiëren om dezelfde logica toe te passen op andere rijen. Het is belangrijk om de zoektekst tussen aanhalingstekens te plaatsen en de celverwijzingen (A1 en B1 in dit voorbeeld) aan te passen aan de locatie van de gegevens in jouw werkblad.

You can see some more information related to excel als tekst bevat dan here

Comments

There are a total of 352 comments on this question.

 • 341 comments are great
 • 367 great comments
 • 241 normal comments
 • 30 bad comments
 • 4 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic excel als tekst bevat dan. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *