Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Excel Aantallen Als Meerdere Criteria Top 17 Posts With The Most Views

Excel Aantallen Als Meerdere Criteria Top 17 Posts With The Most Views

Aantal.Als Functie In Excel Uitgelegd | Excel.Wiki

You are looking for information on the topic “excel aantallen als meerdere criteria”. khoaluantotnghiep.net will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://khoaluantotnghiep.net/wiki/ excel aantal als tussen twee waarden, excel aantal cellen met tekst tellen, aantal als functie excel, aantallen als engels, aantallen als tussen datum, excel aantal cellen tellen met bepaalde waarde, aantal excel, excel aantal als groter dan.

View information about the excel aantallen als meerdere criteria

Information about this question

 • Question: excel aantallen als meerdere criteria
 • Time: Updated 93 minute ago
 • Modified: Asked 88 minute ago
 • View: 19876

excel aantallen als meerdere criteria

Je kunt het aantal cellen tellen die voldoen aan meerdere criteria in Excel met behulp van de functie AANTALLEN.ALS. Deze functie telt het aantal cellen in een bereik die aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Stel dat je bijvoorbeeld een lijst hebt met producten, waarbij je het aantal producten wilt tellen dat meer dan 1000 euro kost en meer dan 10 keer is verkocht. Je kunt de formule =AANTALLEN.ALS(B2:B10,">1000",C2:C10,">10") gebruiken om het aantal producten te tellen dat aan deze criteria voldoet.

In deze formule is B2:B10 het bereik met de prijzen van de producten en C2:C10 het bereik met het aantal verkochte producten. De criteria ">1000" en ">10" geven aan dat we alleen de producten willen tellen die meer dan 1000 euro kosten en meer dan 10 keer zijn verkocht.

Je kunt deze formule aanpassen aan je eigen specifieke criteria en bereiken om het aantal cellen te tellen dat voldoet aan meerdere voorwaarden.

Watch videos related to “excel aantallen als meerdere criteria”

Rijen tellen die voldoen aan criteria (AANTAL.ALS en AANTALLEN.ALS).

Hoe werkt Aantalarg?

Ik ben niet bekend met de term “Aantalarg”. Het is mogelijk dat je een typefout hebt gemaakt of een specifieke term bedoelt die ik niet herken. Als je me meer informatie kunt geven over wat je bedoelt, kan ik je misschien helpen.

Hoeveel voorwaarden kun je toevoegen in een als voorwaarden functie?

In de meeste programmeertalen is er geen specifieke beperking op het aantal voorwaarden dat je kunt toevoegen in een “if” statement. Het aantal voorwaarden dat je kunt toevoegen, hangt in feite af van de beperkingen van de programmeertaal zelf en de beperkingen van de hardware waarop de code wordt uitgevoerd.

In de praktijk is het echter raadzaam om het aantal voorwaarden in een “if” statement te beperken om de leesbaarheid en onderhoudbaarheid van de code te verbeteren. Een te groot aantal voorwaarden kan de code moeilijker te begrijpen maken en de kans op fouten vergroten.

Als vuistregel wordt doorgaans aanbevolen om niet meer dan vijf tot zeven voorwaarden toe te voegen in een enkele “if” statement. Als je meer voorwaarden nodig hebt, kan je overwegen om deze op te splitsen in verschillende “if” statements of om gebruik te maken van logische operatoren zoals “AND” en “OR” om de complexiteit te verminderen.

Hoe maak je een optelsom in Excel?

Om een optelsom te maken in Excel, volg je de onderstaande stappen:

 1. Open Excel en maak een nieuw werkblad aan.

 2. Voer de getallen in die je wilt optellen in de gewenste cellen van het werkblad.

 3. Ga naar de cel waarin je het resultaat van de optelsom wilt weergeven.

 4. Typ het gelijkheidsteken (=) in de cel.

 5. Selecteer de cellen die je wilt optellen door erop te klikken met de muis of door ze met de pijltjestoetsen te selecteren terwijl je de Shift-toets ingedrukt houdt.

 6. Typ vervolgens een plusteken (+) tussen de geselecteerde cellen.

 7. Druk op Enter om de optelsom te berekenen.

Het resultaat van de optelsom wordt weergegeven in de cel waarin je het gelijkheidsteken hebt getypt. Als je de formule wilt zien die de optelsom heeft berekend, selecteer je gewoon de cel waarin het resultaat is weergegeven en kijk je naar de formulebalk bovenaan het Excel-venster. Daar zie je de formule die Excel heeft gebruikt om de optelsom te berekenen.

Images related to excel aantallen als meerdere criteria

Found 35 excel aantallen als meerdere criteria related images.

Functie Aantallen.Als In Excel - Handleiding Excel
Functie Aantallen.Als In Excel – Handleiding Excel
Aantallen.Als, Functie - Microsoft Ondersteuning
Aantallen.Als, Functie – Microsoft Ondersteuning
Functie Aantallen.Als In Excel - Handleiding Excel
Functie Aantallen.Als In Excel – Handleiding Excel
Aantal.Als Functie In Excel Uitgelegd | Excel.Wiki
Aantal.Als Functie In Excel Uitgelegd | Excel.Wiki

excel aantal als tussen twee waarden

Als je het aantal cellen in een Excel-werkblad wilt tellen dat tussen twee waarden ligt, kun je de functie AANTAL.ALS gebruiken. Deze functie telt het aantal cellen in een bereik dat voldoet aan bepaalde criteria.

Stel dat je het aantal cellen wilt tellen in het bereik A1:A10 dat tussen de waarden 10 en 20 ligt. In dit geval kun je de volgende formule gebruiken:

less
=AANTAL.ALS(A1:A10;">=10";"<=20")

Deze formule telt het aantal cellen in het bereik A1:A10 waarvan de waarde groter of gelijk is aan 10 en kleiner of gelijk aan 20.

Je kunt de formule aanpassen voor jouw specifieke situatie door het bereik en de waarden aan te passen.

excel aantal cellen met tekst tellen

Om het aantal cellen met tekst in Excel te tellen, kun je de functie COUNTA gebruiken. Deze functie telt het aantal cellen in een bereik dat niet leeg is, inclusief cellen met tekst.

Volg deze stappen:

 1. Selecteer het bereik waarin je het aantal cellen met tekst wilt tellen.
 2. Typ in de formulebalk “=COUNTA(A1:A10)” (vervang A1:A10 door het daadwerkelijke bereik dat je hebt geselecteerd).
 3. Druk op Enter om de formule toe te passen. Het resultaat geeft het aantal cellen weer dat tekst bevat.

Je kunt ook de statusbalk gebruiken om het aantal cellen met tekst te tellen. Selecteer het bereik en kijk naar de onderkant van het Excel-venster. De statusbalk toont het aantal geselecteerde cellen en het aantal cellen met tekst. Als je alleen het aantal cellen met tekst wilt zien, klik dan met de rechtermuisknop op de statusbalk en selecteer “Tekst telling”.

You can see some more information related to excel aantallen als meerdere criteria here

Comments

There are a total of 719 comments on this question.

 • 149 comments are great
 • 901 great comments
 • 138 normal comments
 • 176 bad comments
 • 83 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic excel aantallen als meerdere criteria. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *