Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Cursus Feedback Geven En Ontvangen Top 7 Favorites

Cursus Feedback Geven En Ontvangen Top 7 Favorites

You are looking for information on the topic “cursus feedback geven en ontvangen”. khoaluantotnghiep.net will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://khoaluantotnghiep.net/wiki/ workshop feedback geven, feedback training oefeningen, training feedback ontvangen, cursus teamontwikkeling, cursus effectief werken, management cursus, cursus leiderschap, training vaardigheden.

View information about the cursus feedback geven en ontvangen

Information about this question

 • Question: cursus feedback geven en ontvangen
 • Time: Asked 96 hours ago
 • Modified: Updated 7 days ago
 • View: 11266

cursus feedback geven en ontvangen

Het geven en ontvangen van feedback is een belangrijk onderdeel van het leerproces en kan bijdragen aan de persoonlijke groei en ontwikkeling van studenten. Hier zijn enkele tips voor het geven en ontvangen van cursusfeedback:

Feedback geven:

 1. Wees specifiek: Geef specifieke feedback over wat de student goed doet en wat verbeterd kan worden. Vermijd algemene opmerkingen zoals “je moet beter je best doen”.

 2. Wees constructief: Formuleer de feedback op een constructieve manier en biedt suggesties aan voor verbetering.

 3. Gebruik concrete voorbeelden: Ondersteun je feedback met concrete voorbeelden zodat de student begrijpt waar de feedback op gebaseerd is.

 4. Geef op tijd feedback: Geef feedback op een tijdige manier, bijvoorbeeld direct na een opdracht of examen, zodat de student nog de mogelijkheid heeft om te leren en te verbeteren.

Feedback ontvangen:

 1. Luister actief: Luister aandachtig naar de feedback en stel eventueel vragen om te verduidelijken wat de ander bedoelt.

 2. Wees open-minded: Sta open voor de feedback en probeer niet meteen te verdedigen waarom je iets op een bepaalde manier hebt gedaan.

 3. Bedank de ander: Bedank de persoon die feedback geeft voor hun inzichten en suggesties.

 4. Reflecteer: Denk na over de feedback en hoe je deze kunt gebruiken om jezelf te verbeteren. Overweeg eventueel om de feedback te bespreken met de docent of een mentor om te kijken hoe je de feedback kunt toepassen in je leerproces.

Het geven en ontvangen van feedback kan soms uitdagend zijn, maar met de juiste aanpak kan het bijdragen aan een effectievere leerervaring en een betere ontwikkeling van vaardigheden.

Watch videos related to “cursus feedback geven en ontvangen”

Feedback geven en ontvangen

Hoe feedback geven en ontvangen?

Feedback geven en ontvangen is een belangrijke vaardigheid die kan helpen bij het verbeteren van persoonlijke en professionele relaties. Hieronder vindt u enkele tips voor hoe u feedback kunt geven en ontvangen:

Feedback geven:

 1. Wees specifiek: beschrijf de situatie en het gedrag dat u wilt bespreken.
 2. Gebruik ik-statements: praat over hoe u zich voelt en wat u hebt waargenomen, in plaats van te beschuldigen of te oordelen.
 3. Bied opbouwende feedback: geef suggesties voor verbetering en positieve feedback wanneer mogelijk.
 4. Geef feedback op het juiste moment: wacht niet te lang om feedback te geven, maar doe dit ook niet wanneer iemand gestrest of overweldigd is.

Feedback ontvangen:

 1. Luister actief: wees aandachtig en zorg dat u begrijpt wat er wordt gezegd.
 2. Vraag verduidelijking: vraag om meer informatie als u het niet begrijpt of als u meer details wilt.
 3. Bedank de ander: waardeer de feedback en bedank de persoon voor het geven ervan.
 4. Overweeg de feedback: neem de tijd om na te denken over de feedback en hoe u deze in de toekomst kunt gebruiken.

Onthoud dat feedback een kans is om te groeien en te verbeteren, zowel voor de gever als de ontvanger. Zorg ervoor dat feedback een constructief proces blijft en dat beide partijen openstaan voor leren en verbeteren.

Welke feedback methodes zijn er?

Er zijn verschillende feedback methodes die gebruikt kunnen worden, afhankelijk van de situatie en het doel van de feedback. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende feedback methodes:

 1. Verbale feedback: Dit is mondelinge feedback die direct aan de persoon wordt gegeven. Het kan face-to-face zijn of via een telefoongesprek.

 2. Schriftelijke feedback: Dit is feedback die op papier of via een digitaal medium wordt gegeven, zoals een e-mail, brief of chatbericht.

 3. 360-graden feedback: Dit is feedback die wordt gegeven door verschillende personen in de omgeving van de ontvanger, zoals collega’s, managers en ondergeschikten.

 4. Peer feedback: Dit is feedback die wordt gegeven door gelijken, bijvoorbeeld collega’s op hetzelfde niveau binnen de organisatie.

 5. Zelfevaluatie: Dit is een methode waarbij de persoon zichzelf beoordeelt en feedback geeft op zijn eigen prestaties.

 6. Objectieve feedback: Dit is feedback die gebaseerd is op meetbare resultaten, zoals verkoopcijfers of klanttevredenheidsscores.

 7. Informele feedback: Dit is feedback die spontaan en ongepland wordt gegeven, bijvoorbeeld tijdens een gesprek bij de koffieautomaat.

 8. Formele feedback: Dit is feedback die gepland en gestructureerd is, bijvoorbeeld in een functioneringsgesprek of beoordelingsgesprek.

Het kiezen van de juiste feedback methode hangt af van verschillende factoren, zoals de persoonlijkheid van de ontvanger, de aard van de feedback en de doelstellingen van de feedback.

Wat moet je niet doen bij het ontvangen van feedback?

Als je feedback ontvangt, zijn er enkele dingen die je beter niet kunt doen:

 1. Niet defensief worden: Als je feedback ontvangt, kan het soms pijnlijk zijn om te horen dat iemand kritiek heeft op iets wat je hebt gedaan. Het is belangrijk om niet defensief te worden en te proberen de feedback te rationaliseren of weg te redeneren. In plaats daarvan moet je proberen open te staan ​​voor de feedback en het als een kans zien om te groeien en te verbeteren.

 2. Niet meteen reageren: Het kan verleidelijk zijn om meteen te reageren op de feedback die je ontvangt, maar het is beter om even de tijd te nemen om erover na te denken. Zo krijg je de kans om je emoties onder controle te krijgen en een meer doordachte reactie te formuleren.

 3. Geen excuses maken: Als je feedback ontvangt, is het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor je acties en te erkennen dat je fouten hebt gemaakt. Het is niet nodig om excuses te maken of de schuld te geven aan andere factoren. Dit kan de indruk wekken dat je niet bereid bent om verantwoordelijkheid te nemen voor je acties.

 4. Niet meteen veranderingen doorvoeren: Het is verleidelijk om meteen veranderingen door te voeren op basis van de feedback die je hebt ontvangen, maar het is beter om er eerst over na te denken en te beslissen welke veranderingen zinvol zijn. Als je te snel veranderingen doorvoert, loop je het risico om impulsieve beslissingen te nemen die niet goed doordacht zijn.

 5. Geen feedback negeren: Het kan moeilijk zijn om feedback te ontvangen die niet positief is, maar het negeren van deze feedback zal je niet helpen om te groeien en te verbeteren. Probeer in plaats daarvan te leren van de feedback en deze te gebruiken om jezelf en je prestaties te verbeteren.

Images related to cursus feedback geven en ontvangen

Found 50 cursus feedback geven en ontvangen related images.

workshop feedback geven

Om goede feedback te geven op een workshop, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

 1. Begin met het benoemen van wat er goed was aan de workshop. Dit kan de sprekers, de inhoud, de organisatie of iets anders zijn.

 2. Geef vervolgens aan welke aspecten verbeterd kunnen worden. Wees specifiek en geef concrete voorbeelden van situaties waarin de workshop niet goed verliep.

 3. Zorg ervoor dat je feedback constructief is en gericht is op het helpen van de organisatoren om de workshop te verbeteren. Vermijd het geven van persoonlijke kritiek en zorg ervoor dat je feedback gericht is op het verbeteren van de kwaliteit van de workshop.

 4. Geef ook suggesties voor verbeteringen of oplossingen. Dit kan variëren van suggesties voor verbetering van de inhoud of de organisatie, tot suggesties voor het gebruik van nieuwe technologieën of methoden.

 5. Eindig met een positieve noot en bedank de organisatoren voor het organiseren van de workshop. Laat ze weten dat je hun inspanningen waardeert en dat je uitkijkt naar eventuele toekomstige workshops.

Vergeet niet dat feedback geven een belangrijk onderdeel is van het verbeteren van de kwaliteit van workshops. Door constructieve feedback te geven, kunnen organisatoren hun workshops verbeteren en zorgen voor een betere leerervaring voor alle deelnemers.

feedback training oefeningen

Sure, I can provide some feedback training exercises. Here are a few:

 1. Role-play exercises: Set up scenarios that require feedback, such as a performance review or a difficult conversation with a coworker. Have participants take turns playing the role of the person giving feedback and the person receiving it.

 2. Case study analysis: Provide case studies of situations where feedback was given, and have participants analyze the situation and identify what went well and what could have been improved.

 3. Feedback reflection exercises: Ask participants to reflect on a recent situation where they received feedback, and have them write down their thoughts on what was helpful about the feedback and what could have been done differently.

 4. 360-degree feedback exercises: Have participants gather feedback from multiple sources, such as their manager, peers, and direct reports. Then, have them analyze the feedback and identify areas for improvement.

 5. Video analysis exercises: Show participants a video of a feedback conversation and have them analyze the conversation and identify what was effective and what could have been improved.

These exercises can help participants develop their feedback skills and become more comfortable giving and receiving feedback.

You can see some more information related to cursus feedback geven en ontvangen here

Comments

There are a total of 150 comments on this question.

 • 937 comments are great
 • 278 great comments
 • 127 normal comments
 • 186 bad comments
 • 17 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic cursus feedback geven en ontvangen. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *