Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Aan De Slag Met Power Bi New update

Aan De Slag Met Power Bi New update

Boom Beroepsonderwijs | Aan De Slag Met Power Bi (2E Druk) | Bestel Nu

You are looking for information on the topic “aan de slag met power bi”. khoaluantotnghiep.net will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://khoaluantotnghiep.net/wiki/ aan de slag met power bi pdf, aan de slag met power bi ebook, power bi boek, power bi desktop, power bi voor dummies, power bi desktop msi, business intelligence met power bi tweede editie, power bi gratis.

View information about the aan de slag met power bi

Information about this question

 • Question: aan de slag met power bi
 • Time: Asked 27 minute ago
 • Modified: Asked 83 minute ago
 • View: 1567

aan de slag met power bi

Power BI is een krachtige tool van Microsoft waarmee je gegevens kunt visualiseren en analyseren. Hieronder vind je enkele stappen om aan de slag te gaan met Power BI:

 1. Download Power BI Desktop: Power BI Desktop is een gratis programma dat je kunt downloaden van de Microsoft-website. Het biedt een intuïtieve interface waarmee je gegevens kunt importeren, transformeren en visualiseren.

 2. Importeer gegevens: Power BI Desktop ondersteunt het importeren van verschillende soorten gegevensbronnen, zoals Excel-spreadsheets, databases en cloudservices. Importeer de gegevens die je wilt analyseren en visualiseren.

 3. Maak rapporten: Met Power BI Desktop kun je rapporten maken die verschillende soorten visuals bevatten, zoals grafieken, tabellen en kaarten. Sleep en plaats visuals op het rapportagegebied en pas de visuals aan zoals gewenst.

 4. Maak dashboards: Een dashboard is een verzameling visuals die op één pagina worden weergegeven en die in real-time worden bijgewerkt. Maak een dashboard om snel inzicht te krijgen in de belangrijkste prestatie-indicatoren.

 5. Publiceer rapporten en dashboards: Power BI Desktop biedt de mogelijkheid om rapporten en dashboards te publiceren op Power BI Service, waardoor anderen toegang hebben tot de gegevens en visuals.

 6. Deel en samenwerken: Met Power BI kun je rapporten en dashboards delen met anderen en samenwerken aan de ontwikkeling ervan. Je kunt ook gegevens delen en samenwerken met behulp van Power BI Teams en Groups.

Dit zijn enkele stappen om aan de slag te gaan met Power BI. Er zijn veel online bronnen beschikbaar om je te helpen Power BI verder te verkennen en te leren, zoals de officiële Power BI-documentatie en tutorials.

Watch videos related to “aan de slag met power bi”

Webinar: Aan de slag met Power BI

Hoe starten met Power BI?

Power BI is een krachtig en veelzijdig business intelligence-platform waarmee je gegevens kunt visualiseren, analyseren en delen. Hier zijn de stappen om te beginnen met Power BI:

 1. Download en installeer Power BI Desktop: Dit is de tool waarmee je rapporten en dashboards kunt maken en ontwerpen.

 2. Maak een gratis Power BI-account aan: Je hebt een account nodig om rapporten en dashboards te kunnen publiceren en delen.

 3. Maak verbinding met gegevens: Power BI kan gegevens uit veel verschillende bronnen importeren, waaronder Excel-spreadsheets, databases en web-API’s. Kies de juiste bronnen voor jouw gegevens.

 4. Ontwerp rapporten: Maak rapporten door gegevens te selecteren en deze te visualiseren op een manier die relevant is voor jouw bedrijf. Dit kan grafieken, tabellen, kaarten en meer omvatten.

 5. Maak dashboards: Maak een dashboard door rapporten te combineren die je hebt gemaakt. Dashboards zijn visuele overzichten van belangrijke gegevens en KPI’s.

 6. Deel en publiceer rapporten en dashboards: Deel rapporten en dashboards met jouw team of klanten door deze te publiceren op het Power BI-platform.

 7. Gebruik Power BI Mobile: Power BI heeft een mobiele app waarmee je jouw rapporten en dashboards kunt bekijken en analyseren op jouw mobiele apparaat.

Als beginner kun je ook profiteren van de gratis online cursussen die beschikbaar zijn op de Microsoft-website of YouTube. Door deze stappen te volgen en te oefenen, kun je binnen de kortste keren aan de slag met Power BI!

Waarom wordt Power BI veel gebruikt?

Power BI wordt veel gebruikt omdat het een krachtige en gebruiksvriendelijke business intelligence-tool is die geavanceerde analyses en visualisaties mogelijk maakt. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom Power BI populair is:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: Power BI is ontworpen met een intuïtieve gebruikersinterface waardoor het gemakkelijk te gebruiken is, zelfs voor mensen zonder technische achtergrond.

 2. Krachtige functies: Power BI biedt een breed scala aan functies zoals gegevensintegratie, data-analyse, visualisatie, en rapportage, waardoor gebruikers in staat zijn om complexe analyses uit te voeren en inzichten te verkrijgen uit grote hoeveelheden data.

 3. Integratie met andere tools: Power BI kan naadloos worden geïntegreerd met andere Microsoft-producten zoals Excel, SharePoint, en Teams. Dit maakt het gemakkelijk om gegevens te delen en samen te werken met collega’s.

 4. Cloud-gebaseerd: Power BI is een cloud-gebaseerde tool, waardoor gebruikers toegang hebben tot hun gegevens en rapporten vanaf elke locatie en elk apparaat.

 5. Betaalbaarheid: Power BI biedt verschillende prijsniveaus, waaronder een gratis versie, waardoor het voor bedrijven van elke omvang en budget toegankelijk is.

Al met al biedt Power BI gebruikers een krachtige en gemakkelijk te gebruiken tool voor het verzamelen, analyseren en visualiseren van gegevens, waardoor bedrijven betere beslissingen kunnen nemen en hun prestaties kunnen verbeteren.

Wat zijn de voordelen van Power BI?

Power BI is een krachtige business intelligence tool van Microsoft waarmee gebruikers gegevens kunnen verzamelen, analyseren en visualiseren. Enkele voordelen van Power BI zijn:

 1. Gegevensvisualisatie: Power BI biedt uitstekende grafische en visuele weergaven van gegevens waarmee gebruikers snel en eenvoudig inzicht kunnen krijgen in hun gegevens. Dit kan worden gedaan via interactieve dashboards, rapporten en diagrammen.

 2. Gegevensanalyse: Power BI maakt gebruik van geavanceerde analysetools waarmee gebruikers snel trends en patronen in hun gegevens kunnen identificeren. Hiermee kunnen gebruikers snel beslissingen nemen op basis van hun gegevens.

 3. Gegevensintegratie: Power BI kan naadloos worden geïntegreerd met verschillende databronnen, waaronder Excel, Salesforce, SharePoint en SQL Server. Dit betekent dat gebruikers al hun gegevens op één plaats kunnen verzamelen en analyseren.

 4. Samenwerking: Power BI stelt gebruikers in staat om rapporten en dashboards te delen met anderen binnen hun organisatie. Hierdoor kunnen gebruikers samenwerken en communiceren op basis van dezelfde gegevens.

 5. Mobiele toegang: Power BI biedt mobiele toegang tot rapporten en dashboards, zodat gebruikers hun gegevens altijd en overal kunnen raadplegen en analyseren.

 6. Schaalbaarheid: Power BI is schaalbaar en kan worden gebruikt door kleine tot grote organisaties. Het biedt ook mogelijkheden om extra functies en capaciteit toe te voegen naarmate de behoeften van de organisatie groeien.

Al met al biedt Power BI veel voordelen voor bedrijven die op zoek zijn naar een krachtige, flexibele en intuïtieve manier om hun gegevens te verzamelen, analyseren en visualiseren.

Images related to aan de slag met power bi

Found 40 aan de slag met power bi related images.

Boom Beroepsonderwijs | Aan De Slag Met Power Bi (2E Druk) | Bestel Nu
Boom Beroepsonderwijs | Aan De Slag Met Power Bi (2E Druk) | Bestel Nu

aan de slag met power bi pdf

Als je aan de slag wilt gaan met Power BI en meer wilt leren over het maken van rapporten en visualisaties, dan zijn er verschillende resources beschikbaar om je te helpen. Hieronder vind je een aantal suggesties:

 1. Power BI-documentatie: De Power BI-documentatie biedt een uitgebreide handleiding voor het gebruik van Power BI. Hier vind je stap-voor-stap instructies voor het maken van rapporten en visualisaties, evenals informatie over de verschillende functies en mogelijkheden van Power BI.

 2. Power BI-video’s: Op het Power BI YouTube-kanaal vind je een groot aantal video’s die je laten zien hoe je Power BI gebruikt. Hier vind je video’s over alles, van het maken van rapporten tot het gebruik van geavanceerde functies zoals DAX-formules.

 3. Power BI-community: De Power BI-community is een online forum waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt vinden van andere Power BI-gebruikers. Dit is een geweldige plek om meer te leren over Power BI en om contact te maken met andere gebruikers.

 4. Power BI-training: Er zijn verschillende Power BI-trainingen beschikbaar, zowel online als in persoon. Deze trainingen bieden een diepgaande kennis van Power BI en zijn een geweldige manier om snel op gang te komen met het platform.

 5. Power BI-boeken: Er zijn verschillende boeken beschikbaar over het gebruik van Power BI. Deze boeken bieden een uitgebreide uitleg van de verschillende functies en mogelijkheden van Power BI en zijn een geweldige bron om te raadplegen als je een specifieke vraag hebt.

Met deze resources kun je snel aan de slag gaan met Power BI en meer leren over het maken van rapporten en visualisaties. Veel succes!

aan de slag met power bi ebook

Als AI taalmodel kan ik geen eBooks schrijven, maar ik kan je wel advies geven over hoe je aan de slag kunt gaan met Power BI.

Power BI is een krachtig business intelligence-platform waarmee je gegevens kunt visualiseren en analyseren. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om aan de slag te gaan met Power BI:

 1. Download en installeer Power BI Desktop: Dit is de desktop-applicatie waarmee je dashboards en rapporten kunt maken. Je kunt het downloaden van de Microsoft-website.

 2. Verzamel gegevens: Je hebt gegevens nodig om te visualiseren en analyseren. Gegevens kunnen afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals Excel-bestanden, databases, webgegevensbronnen, enz.

 3. Importeer gegevens in Power BI Desktop: Nadat je gegevens hebt verzameld, kun je deze importeren in Power BI Desktop. Power BI Desktop biedt verschillende gegevensconnectoren om gegevens te importeren vanuit verschillende bronnen.

 4. Maak rapporten en dashboards: Nadat je gegevens hebt geïmporteerd, kun je rapporten en dashboards maken met behulp van de ingebouwde tools van Power BI Desktop. Dit omvat het toevoegen van visuele elementen zoals grafieken, tabellen, kaarten, enz. aan het rapport.

 5. Publiceer en deel rapporten en dashboards: Je kunt je rapporten en dashboards publiceren en delen met andere gebruikers via Power BI-service. Power BI-service biedt ook mogelijkheden voor samenwerking en het delen van rapporten met externe klanten.

Er zijn ook veel online bronnen beschikbaar om je te helpen bij het leren van Power BI. Dit omvat documentatie, tutorials en video’s op de Microsoft-website en andere online leerplatforms zoals Udemy, Coursera, enz.

You can see some more information related to aan de slag met power bi here

Comments

There are a total of 443 comments on this question.

 • 236 comments are great
 • 630 great comments
 • 387 normal comments
 • 65 bad comments
 • 4 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic aan de slag met power bi. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *