Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Poh Somatiek Opleiding Voor Doktersassistente Top 11 Posts With The Most Views

Poh Somatiek Opleiding Voor Doktersassistente Top 11 Posts With The Most Views

Praktijkondersteuner (Poh) - Nvda

You are looking for information on the topic “poh somatiek opleiding voor doktersassistente”. khoaluantotnghiep.net will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: 945 new posts updated hbo doktersassistent salaris, doktersassistente plus opleiding, poh-opleiding toelatingseisen, praktijkondersteuner opleiding, praktijkondersteuner opleiding rotterdam, ervaringen opleiding poh somatiek, stageplek poh somatiek, bbl opleiding praktijkondersteuner.

View information about the poh somatiek opleiding voor doktersassistente

Information about this question

 • Question: poh somatiek opleiding voor doktersassistente
 • Time: Updated 39 days ago
 • Modified: Asked 232 hours ago
 • View: 1663

poh somatiek opleiding voor doktersassistente

Een POH somatiek is een Praktijkondersteuner Huisartsenzorg met als specialisatie somatiek. Dit betekent dat hij of zij de huisarts ondersteunt bij de zorg voor patiënten met lichamelijke aandoeningen, zoals diabetes, astma/COPD, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Om POH somatiek te worden, moet je eerst de opleiding tot doktersassistente volgen. Deze opleiding duurt doorgaans 2-3 jaar en wordt aangeboden op MBO-niveau. Tijdens de opleiding leer je onder meer medische kennis en vaardigheden, communicatieve vaardigheden en administratieve taken.

Na het afronden van de opleiding tot doktersassistente kun je ervoor kiezen om je te specialiseren tot POH somatiek. Dit kan door middel van een vervolgopleiding op HBO-niveau. Deze opleiding duurt meestal 1-2 jaar en bestaat uit zowel theoretische als praktische modules, waarin je leert over de specifieke taken en verantwoordelijkheden van een POH somatiek.

Na het afronden van de opleiding tot POH somatiek kun je aan de slag in een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum. Je zult dan onder meer patiënten zien voor consulten en controles, zorgplannen opstellen, medicatie beoordelen en voorlichting geven over gezondheidsproblemen.

Watch videos related to “poh somatiek opleiding voor doktersassistente”

In de praktijk met Nicolet, Praktijkondersteuner

Images related to poh somatiek opleiding voor doktersassistente

Found 25 poh somatiek opleiding voor doktersassistente related images.

Praktijkondersteuner (Poh) - Nvda
Praktijkondersteuner (Poh) – Nvda

hbo doktersassistent salaris

Het salaris van een HBO-geschoolde doktersassistent kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals werkervaring, locatie, verantwoordelijkheden en het type zorginstelling waarin zij werkzaam zijn.

Over het algemeen ligt het salaris van een HBO-geschoolde doktersassistent tussen de €2.300 en €3.600 bruto per maand op basis van een fulltime werkweek. Dit kan echter hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de eerder genoemde factoren.

Het is belangrijk op te merken dat de salarissen van medische professionals in Nederland vaak geregeld worden in cao’s (collectieve arbeidsovereenkomsten) die worden afgesloten tussen werkgevers en vakbonden. Daarom kan het salaris van een HBO-geschoolde doktersassistent ook worden beïnvloed door deze overeenkomsten.

doktersassistente plus opleiding

Als doktersassistente kun je ervoor kiezen om jezelf verder te ontwikkelen door middel van een opleiding tot doktersassistente plus. Dit is een vervolgopleiding waarbij je je verder specialiseert in bepaalde aspecten van het werk als doktersassistente.

De inhoud van de opleiding kan per instelling verschillen, maar over het algemeen komen onderwerpen aan bod zoals:

 • Triage: het beoordelen van de urgentie van een medische hulpvraag en het indelen van patiënten op basis van de ernst van hun klachten.
 • Medicatiebegeleiding: het verstrekken van informatie over medicatie, het geven van advies over het gebruik ervan en het controleren van medicatievoorschriften.
 • Praktijkondersteuning: het assisteren van de huisarts bij het uitvoeren van medische handelingen en het begeleiden van patiënten met chronische aandoeningen zoals diabetes of astma.
 • Administratie en organisatie: het bijhouden van patiëntendossiers, het plannen van afspraken en het verzorgen van de administratieve afhandeling van consulten.

Met een opleiding tot doktersassistente plus vergroot je je kennis en vaardigheden, waardoor je nog beter in staat bent om patiënten te helpen en de huisarts te ondersteunen. Daarnaast kan het ook leiden tot meer carrièremogelijkheden en een hoger salaris.

You can see some more information related to poh somatiek opleiding voor doktersassistente here

Comments

There are a total of 627 comments on this question.

 • 98 comments are great
 • 381 great comments
 • 111 normal comments
 • 71 bad comments
 • 2 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic poh somatiek opleiding voor doktersassistente. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *