Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hoe Word Ik Wmo Consulent Update

Hoe Word Ik Wmo Consulent Update

You are looking for information on the topic “hoe word ik wmo consulent”. khoaluantotnghiep.net will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://khoaluantotnghiep.net/wiki/ wmo consulent vacature, wmo consulent opleiding, traineeship wmo consulent, wmo consulent betekenis, wmo consulent limburg, jeugd consulent, wmo betekenis, wmo-voorzieningen.

View information about the hoe word ik wmo consulent

Information about this question

 • Question: hoe word ik wmo consulent
 • Time: Asked 12 minute ago
 • Modified: Updated 19 days ago
 • View: 10269

hoe word ik wmo consulent

Watch videos related to “hoe word ik wmo consulent”

Traineeship WMO Consulent | Via YER detachering werkt Nick aan zijn persoonlijke ontwikkeling

Images related to hoe word ik wmo consulent

Found 22 hoe word ik wmo consulent related images.

wmo consulent vacature

Als AI-taalmodel beschik ik niet over specifieke informatie over actuele vacatures. Het is echter mogelijk om verschillende vacaturesites te raadplegen, zoals Indeed, Monsterboard of LinkedIn, om te zoeken naar openstaande vacatures voor WMO-consultants. Het kan ook handig zijn om de websites van verschillende zorginstellingen te bekijken, aangezien zij mogelijk op zoek zijn naar consultants op dit gebied. Succes met uw zoektocht!

Wat doet een wmo consulent?

Wat is een WMO consulent? Een WMO consulent is iemand die namens een gemeente kijkt en beoordeelt of iemand recht heeft op extra voorzieningen zodat deze persoon langer thuis kan blijven wonen. WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De taak van een WMO consulent is dus om te beoordelen of iemand recht heeft op een voorziening zodat deze langer thuis kan blijven wonen. Denk hierbij aan voorzieningen als een traplift, huishoudelijke hulp, persoonlijk vervoer, rollator, tijdelijk extra ondersteuning of een dagbesteding. In eerste instantie wordt altijd eerst gekeken of de aanvrager niet in staat is om zelf dingen te organiseren. Zoals hulp van familie en vrienden (mantelzorg) of het zelf bekostigen van een huishoudelijke hulp. Een WMO consulent is dus iemand die op basis van de wet mensen kan helpen maar ook streng zal moeten zijn omdat de voorzieningen die worden toegewezen, zijn betaald met gemeenschapsgeld. De werkzaamheden van een WMO consulent kunnen er als volgt uit zien:

 • Behandelen van nieuwe meldingen WMO
 • Afleggen van huisbezoeken en voeren van (keukentafel)gesprekken
 • Uitvoeren van onderzoek, ook wel (her)indicaties genoemd m.b.t. wonen, rollen, vervoer, begeleiding en huishoudelijk hulp
 • Vaststellen van de doelen, problemen en oplossingen
 • Schrijven van het ondersteuningsplan
 • Advies en informatie vertrekken aan klanten

WMO consulent wordt ook wel een indicatiesteller (WMO) of WMO adviseur genoemd.

Hoe word ik een WMO adviseur?

Als WMO consulent dien je minimaal te beschikken over een relevante opleiding op hbo niveau. Bijvoorbeeld als maatschappelijk werker of zorgcoördinator. Daarnaast dien je een uitgebreide en actuele kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van WMO te hebben. Tegenwoordig zijn er genoeg WMO opleidingen en trainingen die je hiervoor kunt volgen.

Past het beroep van wmo consulent bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van wmo consulent. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is wmo consulent misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Hoe groot is de kans dat het beroep van wmo consulent verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een wmo consulent bedraagt 70%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een wmo consulent binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Wat verdient een wmo consulent?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 39.362,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een wmo consulent met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend wmo consulent. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Als je kijkt naar een langere periode, dan bedraagt het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een WMO consulent € 41.000. Dat is bruto € 3.400 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 2.900 per maand en ongeveer € 3.900 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor WMO consulenten met meer werkervaring.

wmo consulent opleiding

You can see some more information related to hoe word ik wmo consulent here

Comments

There are a total of 375 comments on this question.

 • 267 comments are great
 • 1000 great comments
 • 146 normal comments
 • 148 bad comments
 • 6 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic hoe word ik wmo consulent. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *