Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hoe Maak Je Een Inhoudsopgave In Google Docs Update

Hoe Maak Je Een Inhoudsopgave In Google Docs Update

Google Docs: Paginanummers In Inhoudstabel - Youtube

You are looking for information on the topic “hoe maak je een inhoudsopgave in google docs”. khoaluantotnghiep.net will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://khoaluantotnghiep.net/wiki/ hoe maak je een inhoudsopgave in word, google docs inhoudsopgave aanpassen, google docs heading numbering, google drive, table of contents google docs, paginanummering google docs, google docs tekst loopt door, opmaaksymbolen weergeven google docs.

View information about the hoe maak je een inhoudsopgave in google docs

Information about this question

 • Question: hoe maak je een inhoudsopgave in google docs
 • Time: Updated 5 days ago
 • Modified: Asked 93 minute ago
 • View: 13502

hoe maak je een inhoudsopgave in google docs

Om een inhoudsopgave in Google Docs te maken, volg je deze stappen:

 1. Plaats de cursor op de plaats in je document waar je de inhoudsopgave wilt invoegen.

 2. Ga naar het menu “Invoegen” in de bovenste menubalk en selecteer “Inhoudsopgave”.

 3. Er verschijnt een venster met de opties voor je inhoudsopgave. Je kunt hier kiezen uit verschillende stijlen en de optie om alleen de koppen van bepaalde niveaus op te nemen in de inhoudsopgave.

 4. Klik op de gewenste opties en klik op “Invoegen”. De inhoudsopgave wordt automatisch gegenereerd en ingevoegd op de plaats van de cursor.

 5. Als je de inhoudsopgave later wilt bijwerken, klik je op de inhoudsopgave en kies je “Bijwerken” in het contextmenu.

Je kunt ook handmatig koppen toevoegen aan je document en deze vervolgens opnemen in de inhoudsopgave. Om dit te doen, selecteer je de kop die je wilt toevoegen en klik je op “Kop” in de menubalk. Kies vervolgens het gewenste kopniveau. Deze koppen worden automatisch opgenomen in de inhoudsopgave wanneer je deze maakt of bijwerkt.

Watch videos related to “hoe maak je een inhoudsopgave in google docs”

How To Create A Table Of Contents In Google Docs

Hoe maak je een inhoudsopgave?

Het maken van een inhoudsopgave is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een boek, rapport of een ander document. Hier zijn enkele stappen om een inhoudsopgave te maken:

 1. Bepaal de structuur van het document: voordat u een inhoudsopgave maakt, moet u een duidelijke structuur voor uw document hebben. Dit betekent dat u de hoofdstukken, secties en subsecties moet bepalen en deze in de juiste volgorde moet plaatsen.

 2. Maak een lijst van de secties: maak een lijst van de secties en subsecties die u in uw document wilt opnemen. Deze lijst moet in de juiste volgorde staan en alle titels bevatten die u in uw document wilt gebruiken.

 3. Nummer de secties: geef elke sectie en subsectie een nummer in overeenstemming met de hiërarchie van de inhoud. Bijvoorbeeld, als u een sectie 1.1 hebt, kunt u subsecties daarvan 1.1.1, 1.1.2, enzovoort noemen.

 4. Voeg de paginanummers toe: als u de nummers hebt toegevoegd, moet u de paginanummers voor elke sectie toevoegen. Dit kan handmatig worden gedaan, of u kunt de automatische inhoudsopgave-functie van uw tekstverwerkingsprogramma gebruiken om de paginanummers automatisch toe te voegen.

 5. Maak de inhoudsopgave: als alle nummers en paginanummers correct zijn ingevoerd, kunt u de inhoudsopgave maken. Dit kan ook handmatig worden gedaan, of u kunt de automatische inhoudsopgave-functie van uw tekstverwerkingsprogramma gebruiken om de inhoudsopgave automatisch te genereren.

 6. Bewerk de inhoudsopgave: zorg ervoor dat de inhoudsopgave er netjes en overzichtelijk uitziet. Controleer ook of alle secties en paginanummers correct zijn.

 7. Update de inhoudsopgave: Als u later nog wijzigingen in uw document aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat u de inhoudsopgave bijwerkt om ervoor te zorgen dat deze nog steeds overeenkomt met de inhoud van het document.

Het maken van een inhoudsopgave kan soms tijdrovend zijn, maar het is een essentieel onderdeel van het schrijven van een goed gestructureerd document.

Hoe maak je een inhoudsopgave met paginanummering?

Het maken van een inhoudsopgave met paginanummering kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van het programma dat je gebruikt om het document te maken. Hieronder volgen enkele algemene stappen die je kunt volgen:

 1. Maak een overzicht van de inhoudsopgave: maak een lijst van alle hoofdstukken en subhoofdstukken van je document in de juiste volgorde.

 2. Voeg kopstijlen toe: pas de kopstijlen van de hoofdstukken en subhoofdstukken aan. Dit betekent dat je de tekst van de kop moet selecteren en vervolgens de juiste kopstijl toepast. Het toepassen van een kopstijl kan worden gedaan via het lint van je tekstverwerkingsprogramma.

 3. Markeer de locatie van de inhoudsopgave: plaats de cursor op de locatie waar je de inhoudsopgave wilt invoegen.

 4. Voeg de inhoudsopgave in: afhankelijk van het programma dat je gebruikt, kun je de inhoudsopgave invoegen via het lint of menu. In Microsoft Word bijvoorbeeld, kun je naar het tabblad “Verwijzingen” gaan en op “Inhoudsopgave” klikken. Selecteer vervolgens de gewenste stijl.

 5. Pas de opmaak van de inhoudsopgave aan: als de inhoudsopgave is ingevoegd, kun je de opmaak aanpassen, zoals het lettertype, de grootte en de kleur van de tekst, evenals de uitlijning van de paginanummering.

 6. Bijwerken van de inhoudsopgave: Wanneer je wijzigingen aanbrengt in de structuur van je document, zoals het toevoegen van nieuwe hoofdstukken of subhoofdstukken, moet je de inhoudsopgave bijwerken. Dit kan worden gedaan door met de rechtermuisknop op de inhoudsopgave te klikken en “Inhoudsopgave bijwerken” te selecteren.

 7. Verwijderen van de inhoudsopgave: Als je de inhoudsopgave wilt verwijderen, selecteer dan de inhoudsopgave en druk op “Delete” of “Backspace”.

Hoe maak je koppen in Google Doc?

Om koppen te maken in Google Docs, volg je de onderstaande stappen:

 1. Selecteer de tekst die je als kop wilt gebruiken.
 2. Klik op de optie “Titel” in de werkbalk bovenaan het document. De opties voor “Titel” zijn genummerd van 1 tot en met 6, waarbij 1 de grootste kop is en 6 de kleinste.
 3. Nadat je de gewenste kopgrootte hebt geselecteerd, wordt de geselecteerde tekst automatisch geformatteerd als kop.
 4. Herhaal deze stappen voor alle koppen in je document.

Je kunt ook snelkoppelingen gebruiken om koppen te maken in Google Docs. Met deze snelkoppelingen kun je de geselecteerde tekst snel formatteren als kop zonder de muis te gebruiken. Om snelkoppelingen te gebruiken, volg je deze stappen:

 1. Selecteer de tekst die je als kop wilt gebruiken.
 2. Gebruik de sneltoets Ctrl + Alt + 1 voor kop 1, Ctrl + Alt + 2 voor kop 2, enzovoort.
 3. De geselecteerde tekst wordt automatisch geformatteerd als de geselecteerde kopgrootte.

Ik hoop dat dit helpt!

Images related to hoe maak je een inhoudsopgave in google docs

Found 27 hoe maak je een inhoudsopgave in google docs related images.

Inhoudsopgave Maken In Google Docs - Youtube
Inhoudsopgave Maken In Google Docs – Youtube
Een Aanklikbare Inhoudsopgave Maken In Google Docs | Jijonline | Partner In Digitale Groei
Een Aanklikbare Inhoudsopgave Maken In Google Docs | Jijonline | Partner In Digitale Groei
Een Aanklikbare Inhoudsopgave Maken In Google Docs | Jijonline | Partner In Digitale Groei
Een Aanklikbare Inhoudsopgave Maken In Google Docs | Jijonline | Partner In Digitale Groei
Google Docs: Paginanummers In Inhoudstabel - Youtube
Google Docs: Paginanummers In Inhoudstabel – Youtube

hoe maak je een inhoudsopgave in word

Om een inhoudsopgave in Word te maken, volgt u deze stappen:

 1. Plaats de cursor op de plek waar u de inhoudsopgave wilt invoegen.

 2. Klik op het tabblad “Verwijzingen” in de menubalk.

 3. Klik op de knop “Inhoudsopgave” in de sectie “Inhoudsopgave”.

 4. Selecteer de gewenste inhoudsopgavestijl uit de lijst met beschikbare stijlen.

 5. De inhoudsopgave zal automatisch worden gegenereerd op basis van de kopstijlen in het document. Als u wijzigingen aanbrengt in de koppen, kunt u de inhoudsopgave bijwerken door met de rechtermuisknop op de inhoudsopgave te klikken en te kiezen voor “Veld bijwerken”.

Opmerking: als u uw inhoudsopgave wilt aanpassen, kunt u de opties “Inhoudsopgave invoegen” en “Inhoudsopgave bijwerken” gebruiken om de gewenste instellingen te selecteren.

google docs inhoudsopgave aanpassen

Om een inhoudsopgave aan te passen in Google Docs, volg je deze stappen:

 1. Ga naar de pagina waarop je de inhoudsopgave wilt aanpassen.
 2. Klik op de inhoudsopgave om deze te selecteren.
 3. Klik met de rechtermuisknop op de inhoudsopgave en selecteer “Inhoudsopgave bijwerken” in het contextmenu dat verschijnt.
 4. Kies de optie “Volledige inhoudsopgave bijwerken” als je wijzigingen hebt aangebracht in de koppen van je document, of kies “Alleen pagina nummers bijwerken” als je alleen de paginanummers wilt bijwerken.
 5. Klik op “OK” om de inhoudsopgave bij te werken.

Als je specifieke koppen uit de inhoudsopgave wilt verwijderen, kan je de volgende stappen volgen:

 1. Ga naar de pagina waarop je de inhoudsopgave wilt aanpassen.
 2. Zoek de kop die je uit de inhoudsopgave wilt verwijderen.
 3. Selecteer de kop en wijzig het kopniveau in iets anders dan een kopniveau dat is opgenomen in de inhoudsopgave. Je kunt bijvoorbeeld een kop van niveau 3 wijzigen in een kop van niveau 4.
 4. Klik op de inhoudsopgave om deze te selecteren.
 5. Klik met de rechtermuisknop op de inhoudsopgave en selecteer “Inhoudsopgave bijwerken” in het contextmenu dat verschijnt.
 6. Kies de optie “Volledige inhoudsopgave bijwerken” om de inhoudsopgave bij te werken en de verwijderde kop te verwijderen.

You can see some more information related to hoe maak je een inhoudsopgave in google docs here

Comments

There are a total of 207 comments on this question.

 • 913 comments are great
 • 538 great comments
 • 104 normal comments
 • 12 bad comments
 • 62 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic hoe maak je een inhoudsopgave in google docs. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *