Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Excel Rijen Vastzetten Bij Scrollen Top 10 Posts With The Most Views

Excel Rijen Vastzetten Bij Scrollen Top 10 Posts With The Most Views

Microsoft Excel - Rijen Of Kolommen Blokkeren - Vastzetten

You are looking for information on the topic “excel rijen vastzetten bij scrollen”. khoaluantotnghiep.net will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://khoaluantotnghiep.net/wiki/ cel vastzetten excel sneltoets, excel rijen vastzetten voor sorteren, excel kolommen vastzetten, excel $ vastzetten, excel bovenste 2 rijen vastzetten, formule vastzetten excel, kolom vastzetten spreadsheet, rijen en kolommen blokkeren excel.

View information about the excel rijen vastzetten bij scrollen

Information about this question

 • Question: excel rijen vastzetten bij scrollen
 • Time: Updated 24 days ago
 • Modified: Asked 9 days ago
 • View: 14014

excel rijen vastzetten bij scrollen

Als je in Excel bepaalde rijen wilt vastzetten terwijl je door het werkblad scrollt, kun je de functie “Freeze Panes” gebruiken.

 1. Selecteer de rij onder de rijen die je wilt vastzetten en de kolom rechts van de kolommen die je wilt vastzetten. Bijvoorbeeld, als je rij 1 tot en met 5 wilt vastzetten en kolom A tot en met D, selecteer dan rij 6 en kolom E.

 2. Ga naar het tabblad “View” (Beeld) en zoek de sectie “Window” (Venster). Klik op “Freeze Panes” (Panes bevriezen) en selecteer “Freeze Panes” in het dropdownmenu.

 3. Je zult merken dat de geselecteerde rijen en kolommen vast blijven staan terwijl je door de rest van het werkblad scrollt.

Als je de vastgezette rijen en kolommen wilt losmaken, ga dan terug naar het tabblad “View” en klik op “Freeze Panes” en selecteer “Unfreeze Panes” in het dropdownmenu.

Watch videos related to “excel rijen vastzetten bij scrollen”

Rijen en-of kolommen vastzetten (blokkeren) in Excel 2016

Images related to excel rijen vastzetten bij scrollen

Found 24 excel rijen vastzetten bij scrollen related images.

Titels Blokkeren Om Rijen En Kolommen Te Vergrendelen - Microsoft Ondersteuning
Titels Blokkeren Om Rijen En Kolommen Te Vergrendelen – Microsoft Ondersteuning
Een Rij Vastzetten In Excel - Handleiding Excel
Een Rij Vastzetten In Excel – Handleiding Excel
Microsoft Excel - Rijen Of Kolommen Blokkeren - Vastzetten
Microsoft Excel – Rijen Of Kolommen Blokkeren – Vastzetten

cel vastzetten excel sneltoets

De sneltoets om een cel vast te zetten in Excel is “F4”.

Je kunt dit doen door de cel te selecteren die je wilt vastzetten en vervolgens op de toets “F4” te drukken. Dit zal een dollarteken ($) invoegen voor de rij en/of kolom van de geselecteerde cel, afhankelijk van waar je de cursor plaatst.

Bijvoorbeeld, als je de cel B2 selecteert en op “F4” drukt, wordt de formule “$B$2” weergegeven. Dit betekent dat de cel B2 is vastgezet en dat deze niet zal veranderen als je de formule naar andere cellen kopieert.

Je kunt ook de sneltoets “Ctrl + $” gebruiken om alleen de kolom vast te zetten of “Ctrl + Shift + $” om alleen de rij vast te zetten.

excel rijen vastzetten voor sorteren

Als je wilt sorteren in Excel en tegelijkertijd bepaalde rijen wilt vastzetten, kun je dat doen met behulp van de functie ‘Rijen vastzetten’. Hiermee blijven de geselecteerde rijen altijd op dezelfde plaats staan, terwijl de rest van de gegevens wordt gesorteerd.

Hier zijn de stappen om rijen vast te zetten:

 1. Selecteer de rij of rijen die je wilt vastzetten. Dit doe je door op de rijnummers te klikken aan de linkerkant van het werkblad.

 2. Klik op het tabblad ‘Beeld’ en selecteer ‘Rijen vastzetten’ in het dropdown-menu ‘Venster’.

 3. Kies de optie ‘Rijen bovenaan vastzetten’ als je de geselecteerde rijen wilt vastzetten aan de bovenkant van het werkblad. Als je de geselecteerde rijen aan de onderkant wilt vastzetten, kies dan ‘Rijen onderaan vastzetten’.

 4. Sorteer de gegevens zoals je dat normaal zou doen.

Nu blijven de geselecteerde rijen altijd op dezelfde plaats staan, terwijl de rest van de gegevens wordt gesorteerd. Je kunt de rijen op elk moment vrijgeven door op het tabblad ‘Beeld’ te klikken en ‘Rijen vrijgeven’ te selecteren in het dropdown-menu ‘Venster’.

You can see some more information related to excel rijen vastzetten bij scrollen here

Comments

There are a total of 262 comments on this question.

 • 121 comments are great
 • 288 great comments
 • 93 normal comments
 • 138 bad comments
 • 20 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic excel rijen vastzetten bij scrollen. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *