Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Excel Geeft Formule Weer In Plaats Van Uitkomst Top 13 Posts With The Most Views

Excel Geeft Formule Weer In Plaats Van Uitkomst Top 13 Posts With The Most Views

Excel] Uitkomst Van Een Formule Overnemen Als Waarde - Client Software Algemeen - Got

You are looking for information on the topic “excel geeft formule weer in plaats van uitkomst”. khoaluantotnghiep.net will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://khoaluantotnghiep.net/wiki/ excel 2016 toont formule ipv resultaat, excel formules weergeven sneltoets, alle formules excel, formules weergeven excel, formulebalk excel verkleinen, excel formules niet weergeven, excel shows formula instead of outcome, uitkomst formule excel niet zichtbaar.

View information about the excel geeft formule weer in plaats van uitkomst

Information about this question

 • Question: excel geeft formule weer in plaats van uitkomst
 • Time: Asked 25 days ago
 • Modified: Asked 198 hours ago
 • View: 4723

excel geeft formule weer in plaats van uitkomst

Als Excel de formule weergeeft in plaats van de uitkomst, kan dat komen door de volgende oorzaken:

 1. De cel is opgemaakt als tekst: Controleer of de cel waarin de formule is ingevoerd is opgemaakt als tekst. Als dit het geval is, zal Excel de formule als tekst weergeven in plaats van de uitkomst.

 2. De formule is niet correct ingevoerd: Controleer of de formule correct is ingevoerd. Als de formule verkeerd is ingevoerd, zal Excel de formule als tekst weergeven in plaats van de uitkomst.

 3. Automatisch berekenen is uitgeschakeld: Controleer of de optie “Automatisch berekenen” is uitgeschakeld in Excel. Als deze optie is uitgeschakeld, zal Excel de formule niet automatisch berekenen en de uitkomst niet weergeven.

Om deze problemen op te lossen:

 1. Cel opmaken als een getal: Selecteer de cel en wijzig de opmaak naar “Algemeen” of “Getal”. Dit zal ervoor zorgen dat Excel de formule als een getal berekent en de uitkomst weergeeft.

 2. Controleer de formule: Controleer of de formule correct is ingevoerd en er geen typfouten zijn gemaakt.

 3. Schakel automatisch berekenen in: Klik op “Bestand” en selecteer “Opties”. Klik vervolgens op “Formules” en zorg ervoor dat de optie “Automatisch berekenen” is ingeschakeld. Als deze optie is uitgeschakeld, klik dan op “Nu berekenen” om de uitkomst van de formule weer te geven.

Watch videos related to “excel geeft formule weer in plaats van uitkomst”

When Excel Shows Formula Not The Result #shorts

Is niet gelijk aan Excel formule?

“Niet gelijk aan” is een logische operator in programmeertalen, waaronder ook in Excel-formules. De operator wordt geschreven als “<>”.

Als je deze operator gebruikt in een formule, betekent dit dat de formule een waarde zal teruggeven van “WAAR” als twee waarden niet gelijk aan elkaar zijn, en “ONWAAR” als ze wel gelijk zijn.

Hier is een voorbeeld van hoe je deze operator kunt gebruiken in Excel:
=IF(A1<>B1, “De waarden zijn verschillend”, “De waarden zijn gelijk”)

Deze formule vergelijkt de waarde in cel A1 met de waarde in cel B1. Als ze niet gelijk zijn, zal de formule “De waarden zijn verschillend” retourneren. Als ze wel gelijk zijn, zal de formule “De waarden zijn gelijk” retourneren.

Hoe haal je formule weg uit Excel?

Om een formule te verwijderen uit een cel in Excel, zijn er verschillende manieren:

 1. Wissen van de celinhoud:
  Selecteer de cel waar de formule staat, klik vervolgens op de “Delete” of “Backspace” toets op het toetsenbord. Dit wist de celinhoud, inclusief de formule.

 2. Formule vervangen door resultaat:
  Selecteer de cel waar de formule staat en kopieer deze. Klik vervolgens op een lege cel en gebruik de toetscombinatie “Ctrl + Alt + V” (of klik met de rechtermuisknop op de cel en selecteer “Plakken speciaal” > “Waarden”). Hiermee wordt het resultaat van de formule in de geselecteerde cel geplakt en de formule verwijderd.

 3. Formule weergeven of verbergen:
  Als je de formule alleen tijdelijk wilt verbergen, kan je op de toetscombinatie “Ctrl + " (linksboven de "Tab" toets) drukken. Dit toont de formule in de cel in plaats van het resultaat. Druk nogmaals op "Ctrl + ” om terug te keren naar de resultaten weergave.

 4. Formule verwijderen met “Formule Verwijderen”:
  Ga naar het tabblad “Start” en klik in de groep “Bewerken” op “Formule Verwijderen”. Hiermee verwijder je de formule in de geselecteerde cel.

Merk op dat als je een formule verwijdert, de bijbehorende gegevens in andere cellen niet veranderen. Als je de gegevens in andere cellen wilt behouden, gebruik dan de methode van het kopiëren en plakken van de resultaten.

Waarom rekent mijn Excel niet automatisch door?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom Excel niet automatisch doorrekent:

 1. Automatisch herberekenen is uitgeschakeld: Als automatisch herberekenen is uitgeschakeld in de instellingen van Excel, dan zal Excel niet automatisch doorrekenen. Je kunt dit controleren door naar “Bestand” te gaan en vervolgens naar “Opties” te gaan. Klik op “Formules” en controleer of “Automatisch herberekenen” is ingeschakeld.

 2. Formules zijn handmatig ingevoerd: Als de formules handmatig zijn ingevoerd in plaats van met behulp van de formulebalk, dan rekent Excel niet automatisch door. Om de formule automatisch te laten doorrekenen, moet je ervoor zorgen dat deze correct is ingevoerd in de formulebalk.

 3. Werkmap bevat veel berekeningen: Als de werkmap veel complexe berekeningen bevat, kan Excel traag worden en niet automatisch doorrekenen. In dat geval kun je proberen de berekeningen te vereenvoudigen of de werkmap in kleinere delen op te splitsen.

 4. Er is een fout in de formule: Als er een fout in de formule zit, kan Excel deze niet correct doorrekenen. Controleer of de formule correct is ingevoerd en of de verwijzingen naar cellen correct zijn.

 5. Er zijn te veel berekeningen: Als er te veel berekeningen tegelijk worden uitgevoerd, kan Excel stoppen met automatisch doorrekenen. In dat geval kun je proberen het aantal berekeningen te verminderen of de werkmap opnieuw te openen.

 6. Excel is vastgelopen: Als Excel is vastgelopen of niet meer reageert, kan het zijn dat automatisch doorrekenen tijdelijk niet mogelijk is. Probeer Excel opnieuw op te starten en controleer of automatisch doorrekenen werkt.

Images related to excel geeft formule weer in plaats van uitkomst

Found 37 excel geeft formule weer in plaats van uitkomst related images.

Excel] Uitkomst Van Een Formule Overnemen Als Waarde - Client Software Algemeen - Got
Excel] Uitkomst Van Een Formule Overnemen Als Waarde – Client Software Algemeen – Got

excel 2016 toont formule ipv resultaat

Als Excel in plaats van het resultaat van de formule de formule zelf weergeeft, kan dat duiden op een van de volgende situaties:

 1. De cel met de formule heeft de opmaak ‘Tekst’ – Selecteer de cel met de formule en controleer de opmaak in het lint op de ‘Start’-tab. Selecteer ‘Algemeen’ als opmaak.

 2. Formules worden niet automatisch berekend – Controleer of de optie ‘Automatisch berekenen’ is ingeschakeld. Dit kunt u controleren via de optie ‘Formules’ in het ‘Formules’-tabblad. Klik op ‘Berekeningsopties’ en selecteer ‘Automatisch’.

 3. Formule weergeven is ingeschakeld – Controleer of u de optie ‘Formules weergeven’ hebt ingeschakeld in het ‘Formules’-tabblad. Als u deze optie hebt ingeschakeld, worden formules in plaats van resultaten weergegeven. U kunt deze optie uitschakelen door op de knop ‘Formules weergeven’ te klikken.

Als geen van deze situaties van toepassing is, kunt u proberen de formule te herschrijven of de spreadsheet opnieuw te openen om te zien of dit het probleem oplost.

excel formules weergeven sneltoets

De sneltoets om Excel-formules weer te geven is afhankelijk van de versie van Excel die je gebruikt. Hieronder vind je de sneltoetsen voor de meest recente versie van Excel:

 • Excel voor Microsoft 365: CTRL + (grave accent)
 • Excel 2019: CTRL + (grave accent)
 • Excel 2016: CTRL + (grave accent)
 • Excel 2013: CTRL + (grave accent)
 • Excel 2010: CTRL + (grave accent)

Opmerking: De grave accent-toets bevindt zich meestal links van de 1-toets op je toetsenbord en heeft de vorm van een omgekeerde `.

Door deze sneltoetsen in te drukken, worden de formules in je werkblad weergegeven in plaats van de resultaten. Om terug te keren naar de resultatenweergave, druk je nogmaals op dezelfde sneltoets.

You can see some more information related to excel geeft formule weer in plaats van uitkomst here

Comments

There are a total of 867 comments on this question.

 • 66 comments are great
 • 418 great comments
 • 371 normal comments
 • 79 bad comments
 • 31 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic excel geeft formule weer in plaats van uitkomst. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *