Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Excel Cellen Vastzetten Bij Scrollen New update

Excel Cellen Vastzetten Bij Scrollen New update

You are looking for information on the topic “excel cellen vastzetten bij scrollen”. khoaluantotnghiep.net will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://khoaluantotnghiep.net/wiki/ meerdere rijen vastzetten excel, cel vastzetten excel sneltoets, rij vastzetten excel engels, eerste kolom vastzetten excel, formule vastzetten excel, cel vastzetten excel formule, excel rijen vastzetten voor sorteren, rij vastzetten spreadsheets.

View information about the excel cellen vastzetten bij scrollen

Information about this question

 • Question: excel cellen vastzetten bij scrollen
 • Time: Asked 21 minute ago
 • Modified: Updated 37 days ago
 • View: 10696

excel cellen vastzetten bij scrollen

Als je wilt dat bepaalde cellen in Excel zichtbaar blijven terwijl je door een werkblad scrollt, kun je de functie ‘Cel vastzetten’ gebruiken. Dit is handig wanneer je grote spreadsheets hebt met veel rijen en kolommen.

Om een ​​cel of een groep cellen vast te zetten in Excel, volg je deze stappen:

 1. Selecteer de cel(len) die je wilt vastzetten.

 2. Klik op het tabblad ‘Beeld’ bovenaan het scherm.

 3. Klik in het gedeelte ‘Venster’ op de knop ‘Cel vastzetten’.

 4. Kies de gewenste optie. Je kunt kiezen uit ‘Bovenste rij vastzetten’, ‘Eerste kolom vastzetten’ of ‘Beide rijen en kolommen vastzetten’.

Als je bijvoorbeeld de eerste rij van je werkblad wilt vastzetten terwijl je naar beneden scrolt, kies je ‘Bovenste rij vastzetten’. Als je de eerste kolom wilt vastzetten terwijl je naar rechts scrolt, kies je ‘Eerste kolom vastzetten’. Als je zowel de eerste rij als de eerste kolom wilt vastzetten, kies je ‘Beide rijen en kolommen vastzetten’.

Als je later wilt stoppen met het vastzetten van de cellen, ga je naar het tabblad ‘Beeld’, klik je op de knop ‘Cel vastzetten’ en kies je de optie ‘Geen cel vastzetten’.

Watch videos related to “excel cellen vastzetten bij scrollen”

Rijen en kolommen blokkeren of vastzetten in Excel

Hoe cellen vastzetten?

Er zijn verschillende manieren om cellen vast te zetten, afhankelijk van het doel van de vastzettingsprocedure. Hier zijn enkele veelvoorkomende methoden:

 1. Adhesie: Cellen kunnen van nature aan elkaar hechten door middel van adhesiemoleculen op hun oppervlak, zoals cadherines, integrines en selectines. Als je cellen wilt vastzetten, kun je ervoor zorgen dat het oppervlak van het substraat (bijv. petrischaal of microscoopglaasje) dat je gebruikt om de cellen te kweken of te onderzoeken, bedekt is met een laagje adhesiemolecuul. Dit zorgt ervoor dat de cellen hechten aan het oppervlak.

 2. Fysische fixatie: Een andere manier om cellen vast te zetten is door ze fysiek te fixeren, bijvoorbeeld door ze te bevriezen of te fixeren met formaldehyde. Bevriezing zorgt ervoor dat de celstructuur bewaard blijft en is nuttig voor het bestuderen van celoppervlakken en het analyseren van de inhoud van cellen. Formaldehydefixatie zorgt ervoor dat de structuur van de cellen wordt behouden voor verdere analyse, bijvoorbeeld voor immunohistochemische kleuringen.

 3. Chemische fixatie: Cellen kunnen ook worden vastgezet door ze te behandelen met een chemische fixeeroplossing, zoals glutaraldehyde. Deze oplossingen crosslinken de eiwitten en andere macromoleculen in de cellen, waardoor de celstructuur wordt behouden en de cellen niet meer kunnen bewegen.

 4. Microcontactafdrukken: Microcontactafdrukken worden gebruikt om cellen op specifieke locaties op een substraat te plaatsen. Dit wordt gedaan door een stempel met een bepaald patroon te maken en vervolgens een laagje adhesiemolecuul aan te brengen op het stempeloppervlak. Door de stempel vervolgens op het substraat te drukken, wordt het adhesiemolecuul op het substraat overgebracht, waar het de cellen vastzet op de gewenste locaties.

De keuze van de methode hangt af van het doel van de experimenten en het type cellen dat wordt gebruikt.

Hoe meerdere rijen vastzetten in Excel?

Als je in Excel meerdere rijen wilt vastzetten zodat ze altijd zichtbaar blijven terwijl je door het werkblad scrolt, kun je dat doen met de functie “Freeze Panes”. Hieronder vind je de stappen om meerdere rijen vast te zetten:

 1. Selecteer de rij onder de rijen die je wilt vastzetten. Als je bijvoorbeeld de eerste 3 rijen wilt vastzetten, selecteer dan rij 4.
 2. Ga naar het tabblad “View” in de Excel-werkbalk en zoek naar de optie “Freeze Panes”.
 3. Klik op “Freeze Panes” en selecteer vervolgens “Freeze Panes” in het dropdown-menu.
 4. De rijen boven de geselecteerde rij zijn nu vastgezet. Je kunt dit controleren door naar beneden te scrollen terwijl je de eerste 3 rijen ziet staan.

Als je later de rijen wilt ontgrendelen, ga dan terug naar het tabblad “View” en selecteer “Unfreeze Panes” in het dropdown-menu.

Hoe eerste 2 kolommen blokkeren Excel?

Om de eerste twee kolommen in Excel te blokkeren zodat ze altijd zichtbaar blijven, volg je de onderstaande stappen:

 1. Selecteer de derde kolom door op de kop van de kolom te klikken.

 2. Klik op het tabblad “Beeld” in het lint bovenaan het Excel-venster.

 3. Klik in het menu “Beeld” op de knop “Venster” en selecteer “Bevriezen”.

 4. Kies “Venster bevriezen” in het dropdown-menu.

 5. Excel zal nu de eerste twee kolommen vastzetten, waardoor ze altijd zichtbaar blijven terwijl je door de rest van het werkblad scrolt.

Als je de eerste rijen wilt blokkeren in plaats van de eerste twee kolommen, selecteer dan de rij onder de rijen die je wilt vastzetten en volg dezelfde stappen als hierboven.

Images related to excel cellen vastzetten bij scrollen

Found 42 excel cellen vastzetten bij scrollen related images.

meerdere rijen vastzetten excel

Om meerdere rijen vast te zetten in Excel, moet je de optie “Freeze Panes” gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de rijen bovenaan het werkblad altijd zichtbaar zijn, zelfs als je naar beneden scrolt.

Volg de onderstaande stappen om meerdere rijen vast te zetten:

 1. Selecteer de rij onder de laatste rij die je wilt vastzetten.
 2. Klik op het tabblad “View” in het lint bovenaan Excel.
 3. Klik op de optie “Freeze Panes” in het menu.
 4. Kies “Freeze Panes” om de rijen bovenaan vast te zetten en alle rijen eronder scrollbaar te houden.
 5. Kies “Freeze Top Row” om alleen de bovenste rij vast te zetten en de rest scrollbaar te houden.
 6. Kies “Freeze First Column” om alleen de eerste kolom vast te zetten en de rest scrollbaar te houden.

Als je meerdere rijen bovenaan wilt vastzetten, selecteer je de rij onder de laatste rij die je wilt vastzetten en kies je “Freeze Panes”. Als je bijvoorbeeld de eerste drie rijen wilt vastzetten, selecteer je rij 4 en kies je “Freeze Panes”.

cel vastzetten excel sneltoets

De sneltoets om een cel vast te zetten in Excel is “$” gebruiken. Dit wordt ook wel “dollartekens” genoemd. Hieronder vindt u de stappen om een cel vast te zetten met deze sneltoets:

 1. Selecteer de cel die u wilt vastzetten.
 2. Plaats de cursor op de plaats waar u de cel wilt vastzetten (bijvoorbeeld de formulebalk).
 3. Typ “$” (zonder aanhalingstekens) voor de kolomletter en rijnummer van de cel die u wilt vastzetten.
 4. Druk op Enter om de formule te voltooien.

Als u bijvoorbeeld cel A1 wilt vastzetten, typt u “$A$1” (zonder aanhalingstekens) in plaats van “A1”. Als u alleen de rij wilt vastzetten, typt u “$1” (zonder aanhalingstekens) in plaats van “A1”. Als u alleen de kolom wilt vastzetten, typt u “$A” (zonder aanhalingstekens) in plaats van “A1”.

You can see some more information related to excel cellen vastzetten bij scrollen here

Comments

There are a total of 25 comments on this question.

 • 674 comments are great
 • 493 great comments
 • 102 normal comments
 • 157 bad comments
 • 34 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic excel cellen vastzetten bij scrollen. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *