Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Engelse Taal En Cultuur Uva Update

Engelse Taal En Cultuur Uva Update

You are looking for information on the topic “engelse taal en cultuur uva”. khoaluantotnghiep.net will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://khoaluantotnghiep.net/wiki/ engelse taal en cultuur deeltijd, toelatingseisen engelse taal en cultuur, engelse literatuur studeren hbo, engels studeren leiden, engels studeren universiteit deeltijd, engels studeren mbo, engels opleiding, de wereld in talen uva.

View information about the engelse taal en cultuur uva

Information about this question

 • Question: engelse taal en cultuur uva
 • Time: Askeded 230 hours ago
 • Modified: Asked 54 days ago
 • View: 18035

engelse taal en cultuur uva

Engelse Taal en Cultuur (ETC) aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) is een bacheloropleiding die zich richt op de studie van de Engelse taal en de cultuur van Engelstalige landen. De opleiding omvat verschillende vakgebieden, zoals literatuur, taalkunde, geschiedenis, filosofie en culturele studies.

Tijdens de opleiding ontwikkel je een diepgaand begrip van de Engelse taal, zowel op het gebied van grammatica en uitspraak als op het gebied van taalgebruik en -stijl. Je bestudeert ook de literatuur van Engelstalige landen, van middeleeuwse teksten tot hedendaagse literatuur, en krijgt inzicht in de cultuur en geschiedenis van deze landen.

Daarnaast leer je kritisch te denken en analyseren, en ontwikkel je communicatieve vaardigheden in zowel het Engels als het Nederlands. De opleiding biedt ook de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor een studieperiode of stage, om zo je kennis van de Engelse taal en cultuur te verdiepen.

Na afronding van de opleiding kun je diverse carrièrepaden volgen, zoals in de journalistiek, het onderwijs, de cultuursector, de communicatie en marketing, en de internationale betrekkingen. Ook kun je ervoor kiezen om verder te studeren en een masteropleiding te volgen, bijvoorbeeld op het gebied van taalkunde, literatuur of cultuurstudies.

Watch videos related to “engelse taal en cultuur uva”

Bachelor | English Language and Culture | University of Amsterdam

Wat kun je worden met Engelse taal en cultuur?

Er zijn veel verschillende carrièremogelijkheden voor mensen met een achtergrond in de Engelse taal en cultuur. Hier zijn een aantal voorbeelden:

 1. Docent Engels: je kunt Engels onderwijzen aan middelbare scholen, hogescholen of universiteiten.

 2. Vertaler of tolk: je kunt werken als professionele vertaler of tolk en teksten en gesprekken vertalen tussen het Engels en andere talen.

 3. Journalist: je kunt werken als journalist, schrijver of redacteur voor kranten, tijdschriften, radio of televisie.

 4. Schrijver: je kunt werken als freelance schrijver of werken voor bedrijven die schrijvers nodig hebben om inhoud te creëren voor hun website, blog of sociale media-accounts.

 5. Marketing en communicatie: je kunt werken in de marketing en communicatie-industrie als copywriter, content marketeer of social media manager.

 6. Uitgeverij: je kunt werken in de uitgeverij als redacteur, productiemedewerker of literair agent.

 7. Culturele sector: je kunt werken in musea, kunstinstellingen of culturele organisaties als educatief medewerker, programmamaker of marketing- en communicatiemedewerker.

 8. Diplomatieke dienst: je kunt werken voor de overheid als diplomatiek medewerker, ambassadeur of adviseur.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de carrièremogelijkheden voor mensen met een achtergrond in de Engelse taal en cultuur. Er zijn nog veel meer mogelijkheden afhankelijk van jouw interesses en vaardigheden.

Welke studies heeft de UvA?

De Universiteit van Amsterdam (UvA) biedt een breed scala aan bachelor-, master- en PhD-programma’s in verschillende vakgebieden. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende faculteiten en de studies die ze aanbieden:

 1. Faculteit der Geesteswetenschappen:
 • Bacheloropleidingen: taal- en cultuurstudies, geschiedenis, kunstgeschiedenis, Europese studies, archeologie, mediastudies, filosofie
 • Masteropleidingen: taal- en cultuurstudies, geschiedenis, kunstgeschiedenis, Europese studies, archeologie, mediastudies, filosofie, musicologie, theaterwetenschap, literatuur en cultuurkritiek
 1. Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen:
 • Bacheloropleidingen: sociologie, communicatiewetenschap, psychologie, politicologie, antropologie, pedagogische wetenschappen
 • Masteropleidingen: sociologie, communicatiewetenschap, psychologie, politicologie, antropologie, pedagogische wetenschappen, international development studies, social policy and public health, urban studies
 1. Faculteit der Rechtsgeleerdheid:
 • Bacheloropleiding: rechtsgeleerdheid
 • Masteropleidingen: privaatrecht, strafrecht, publiekrecht, internationaal en Europees recht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht, informatierecht
 1. Faculteit der Geneeskunde:
 • Bacheloropleiding: geneeskunde
 • Masteropleidingen: geneeskunde, klinische gezondheidswetenschappen, oncology
 1. Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica:
 • Bacheloropleidingen: bèta-gamma, wiskunde, informatica, natuurkunde, scheikunde, biologie
 • Masteropleidingen: mathematics, artificial intelligence, computer science, software engineering, physics, chemistry, life sciences, neuroscience
 1. Faculteit Economie en Bedrijfskunde:
 • Bacheloropleidingen: economie en bedrijfskunde, econometrie en operationele research
 • Masteropleidingen: economics, business administration, econometrics and operations research, accounting, finance, international management, marketing, supply chain management
 1. Faculteit der Tandheelkunde:
 • Bacheloropleiding: tandheelkunde
 • Masteropleiding: tandheelkunde

Dit is een overzicht van de studies die momenteel worden aangeboden aan de UvA. Let op dat dit aan verandering onderhevig kan zijn. Voor meer informatie over specifieke studies en toelatingseisen kunt u de website van de UvA raadplegen.

Hoeveel studies zijn in het Engels?

Het is moeilijk om het exacte aantal studies in het Engels te bepalen, omdat het aantal studies dat momenteel beschikbaar is en het aantal dat in de toekomst zal worden gepubliceerd, voortdurend verandert.

Er zijn echter enkele schattingen beschikbaar die ons een idee geven van de omvang van het aantal studies in het Engels. Bijvoorbeeld, volgens een onderzoek uit 2014 gepubliceerd in het tijdschrift PLOS ONE, was ongeveer 97% van alle wetenschappelijke artikelen die tussen 1996 en 2013 werden gepubliceerd in het Engels geschreven. Dit suggereert dat het grootste deel van het wetenschappelijk onderzoek wereldwijd in het Engels wordt gepubliceerd.

Het is ook vermeldenswaard dat veel studies die niet in het Engels zijn geschreven, worden vertaald in het Engels om een breder publiek te bereiken. Dus zelfs als een studie oorspronkelijk niet in het Engels is geschreven, kan deze nog steeds beschikbaar zijn in een Engelse vertaling.

Images related to engelse taal en cultuur uva

Found 12 engelse taal en cultuur uva related images.

engelse taal en cultuur deeltijd

Ja, er zijn deeltijdopleidingen Engelse taal en cultuur beschikbaar op verschillende onderwijsinstellingen wereldwijd. Deze opleidingen richten zich op het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om de Engelse taal op een gevorderd niveau te begrijpen, spreken, lezen en schrijven, evenals het bestuderen van de cultuur en geschiedenis van Engelstalige landen.

Deze deeltijdopleidingen zijn meestal bedoeld voor werkende professionals die hun Engelse taalvaardigheden willen verbeteren voor zakelijke doeleinden, of voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de literatuur, geschiedenis en cultuur van Engelstalige landen.

De exacte inhoud en structuur van de opleiding kunnen per instelling verschillen, dus het is belangrijk om de informatie van de specifieke instelling te bekijken voordat u zich aanmeldt. Over het algemeen omvatten de lessen grammatica, vocabulaire, uitspraak, schrijven en spreken, evenals literaire werken en cultuurgeschiedenis.

toelatingseisen engelse taal en cultuur

De toelatingseisen voor een opleiding Engelse Taal en Cultuur kunnen verschillen per universiteit en per land. Over het algemeen gelden de volgende toelatingseisen:

 • Een middelbareschooldiploma (vwo of havo) of een equivalent daarvan.
 • Voldoende kennis van de Engelse taal, vaak aangegeven door een bepaald niveau op het gebied van Engels (bijvoorbeeld een bepaalde score op een Engelse taaltest zoals de TOEFL of IELTS).
 • Eventueel andere specifieke vereisten zoals het behalen van bepaalde cijfers in bepaalde vakken, zoals Engels of een andere taal, geschiedenis, literatuur of sociale wetenschappen.

Daarnaast kan het zijn dat sommige universiteiten aanvullende eisen hebben, zoals het schrijven van een motivatiebrief of het afleggen van een toelatingsgesprek. Het is dus belangrijk om de specifieke toelatingseisen van de universiteit waar je wilt studeren te raadplegen.

You can see some more information related to engelse taal en cultuur uva here

Comments

There are a total of 81 comments on this question.

 • 271 comments are great
 • 555 great comments
 • 134 normal comments
 • 28 bad comments
 • 89 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic engelse taal en cultuur uva. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *