Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Een Functie Die Of Dat New update

Een Functie Die Of Dat New update

Voornaamwoorden: Die Of Dat

You are looking for information on the topic “een functie die of dat”. khoaluantotnghiep.net will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://khoaluantotnghiep.net/wiki/ de of het soort, een bedrijf wat of dat, dat of wat, “een mens die”, de of het type, zij of hun.

View information about the een functie die of dat

Information about this question

 • Question: een functie die of dat
 • Time: Asked 46 days ago
 • Modified: Updated 19 days ago
 • View: 17816

een functie die of dat

Als je in het Nederlands spreekt, kun je zowel “een functie die” als “een functie dat” gebruiken om naar een functie te verwijzen. Het is echter gebruikelijker om “een functie die” te gebruiken, omdat “die” in dit geval een verwijzing is naar een persoon of zaak en “dat” meer gebruikt wordt voor abstracte concepten. Bijvoorbeeld:

 • “Ik heb een functie die veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt.”
 • “De functie die ik graag wil hebben, vereist goede communicatieve vaardigheden.”

Als je in het Engels spreekt, moet je “a function that” gebruiken, omdat “that” de juiste betrekkelijke voornaamwoord is voor zowel personen als dingen.

Watch videos related to “een functie die of dat”

Les 192 ECIW: Ik heb een functie die God me graag vervullen ziet.

Hoe weet je wanneer je die of dat moet gebruiken?

In het Nederlands wordt “die” gebruikt voor mannelijke of vrouwelijke woorden in het meervoud en voor woorden in het enkelvoud die een de-woord zijn. “Dat” wordt gebruikt voor onzijdige woorden in het enkelvoud en voor woorden die met een het-woord zijn.

Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Die: De kinderen die buiten spelen.
 • Dat: Het boek dat ik aan het lezen ben.
 • Die: De bomen die in de herfst hun bladeren verliezen.
 • Dat: Het huis dat we gaan kopen.
 • Die: De katten die op de bank zitten.
 • Dat: Het glas dat op de tafel staat.

Een handige truc om te onthouden welk woord je moet gebruiken, is door het geslacht van het zelfstandig naamwoord te bepalen. Als het een mannelijk of vrouwelijk woord is, gebruik dan “die”. Als het een onzijdig woord is, gebruik dan “dat”.

Hoe gebruik je die of dat?

Het gebruik van “die” of “dat” hangt af van het geslacht en het aantal van het zelfstandig naamwoord waarnaar wordt verwezen en of het zelfstandig naamwoord al dan niet dichtbij de spreker staat.

Als het zelfstandig naamwoord onzijdig en enkelvoudig is en dichtbij de spreker staat, dan gebruik je “dat”. Bijvoorbeeld: “Dat boek is interessant.”

Als het zelfstandig naamwoord mannelijk of vrouwelijk is, enkelvoudig en dichtbij de spreker staat, dan gebruik je “die”. Bijvoorbeeld: “Die pen schrijft goed.”

Als het zelfstandig naamwoord onzijdig of mannelijk/vrouwelijk is, enkelvoudig of meervoudig en niet dichtbij de spreker staat, dan gebruik je “dat”. Bijvoorbeeld: “Dat huis aan de overkant van de straat is groot.” Of “Dat zijn mooie bloemen.”

Als het zelfstandig naamwoord mannelijk of vrouwelijk is, enkelvoudig of meervoudig en niet dichtbij de spreker staat, dan gebruik je “die”. Bijvoorbeeld: “Die auto’s op de parkeerplaats zijn nieuw.” Of “Die mensen zijn vriendelijk.”

In het meervoud gebruik je altijd “die”, ongeacht het geslacht en de afstand tot de spreker. Bijvoorbeeld: “Die bomen zijn mooi.”

Is de functie of het functie?

In het Nederlands is “de functie” correct. “Het functie” is geen correcte grammaticale vorm in het Nederlands.

Images related to een functie die of dat

Found 17 een functie die of dat related images.

Voornaamwoorden: Die Of Dat
Voornaamwoorden: Die Of Dat

de of het soort

“Het soort” is correct. “De soort” is not used in Dutch.

een bedrijf wat of dat

Het juiste woord om te gebruiken in deze zin is “dat”. Het woord “bedrijf” is een onzijdig woord, wat betekent dat het bijbehorende voornaamwoord “dat” moet zijn in plaats van “wat”.

Voorbeeld: “Het bedrijf dat ik heb opgericht, is gespecialiseerd in het maken van biologische voeding.”

You can see some more information related to een functie die of dat here

Comments

There are a total of 805 comments on this question.

 • 960 comments are great
 • 525 great comments
 • 288 normal comments
 • 32 bad comments
 • 70 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic een functie die of dat. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *