Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Als Functie Excel Tussen 3 Waarden Top 7 Posts With The Most Views

Als Functie Excel Tussen 3 Waarden Top 7 Posts With The Most Views

Als Gebruiken Met En-, Of- En Niet-Functies - Microsoft Ondersteuning

You are looking for information on the topic “als functie excel tussen 3 waarden”. khoaluantotnghiep.net will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://khoaluantotnghiep.net/wiki/ als functie excel tussen 2 waarden, als functie excel met tekst, meerdere als-functies excel, en functie excel, als(en of functie excel combineren), geavanceerde als-functie excel, als dan functie excel, als groter dan excel.

View information about the als functie excel tussen 3 waarden

Information about this question

 • Question: als functie excel tussen 3 waarden
 • Time: Asked 24 minute ago
 • Modified: Updated 171 hours ago
 • View: 7660

als functie excel tussen 3 waarden

Als je een functie in Excel wilt gebruiken om te controleren of een bepaalde waarde tussen drie waarden ligt, dan kun je gebruik maken van de IF-functie in combinatie met de AND-functie.

De formule zou er als volgt uit kunnen zien:

less
=IF(AND(A1>1,A1<5),"Tussen 1 en 5",IF(AND(A1>=5,A1<10),"Tussen 5 en 10","Niet tussen 1 en 10"))

In deze formule wordt er gecontroleerd of de waarde in cel A1 tussen 1 en 5 ligt. Als dat zo is, wordt er “Tussen 1 en 5” weergegeven. Als de waarde tussen 5 en 10 ligt, wordt er “Tussen 5 en 10” weergegeven. Als de waarde niet tussen 1 en 10 ligt, wordt er “Niet tussen 1 en 10” weergegeven.

Je kunt deze formule aanpassen door de waarden en de berichten aan te passen aan jouw specifieke situatie.

Watch videos related to “als functie excel tussen 3 waarden”

Cursus Excel Les 5: Geneste Als-functie

Hoeveel voorwaarden kun je toevoegen in een als voorwaarden functie?

In de meeste programmeertalen is er geen limiet aan het aantal voorwaarden dat je kunt toevoegen aan een “als”-statement. Je kunt zoveel voorwaarden toevoegen als je nodig hebt om de gewenste logica uit te drukken.

In veel programmeertalen kun je bijvoorbeeld de logische operatoren “en” en “of” gebruiken om meerdere voorwaarden te combineren. Hierdoor kun je complexe voorwaarden construeren die aan meerdere eisen voldoen.

Bijvoorbeeld, in veel programmeertalen kun je een “als” statement construeren met meerdere voorwaarden als volgt:

scss
als (voorwaarde1 en voorwaarde2 en voorwaarde3) dan doe iets eind als

In dit voorbeeld worden drie voorwaarden gecombineerd met de logische operator “en” om te bepalen of de code binnen de “als”-statement wordt uitgevoerd.

Hoe werkt de if functie in Excel?

De “if” functie in Excel is een logische functie die gebruikt wordt om een bepaalde actie uit te voeren op basis van een voorwaarde. Het is een van de meest gebruikte functies in Excel en wordt vaak gebruikt in complexere formules en berekeningen.

De syntax van de if functie is als volgt:

css
=IF(logische_test, [waarde_als_waar], [waarde_als_onwaar])

Hierbij staat logische_test voor de voorwaarde die getest moet worden, waarde_als_waar voor de waarde die teruggegeven moet worden als de voorwaarde waar is en waarde_als_onwaar voor de waarde die teruggegeven moet worden als de voorwaarde onwaar is.

Als de voorwaarde waar is, dan wordt de waarde die opgegeven is als waarde_als_waar teruggegeven. Als de voorwaarde onwaar is, dan wordt de waarde die opgegeven is als waarde_als_onwaar teruggegeven.

Een voorbeeld:

Stel dat je een lijst met cijfers hebt en je wilt de tekst “Geslaagd” teruggeven als het cijfer hoger is dan of gelijk aan 5 en “Niet geslaagd” als het cijfer lager is dan 5.

Je zou dan de volgende formule kunnen gebruiken:

python
=IF(A1>=5,"Geslaagd","Niet geslaagd")

Hierbij is A1 de cel waarin het cijfer staat dat getest moet worden. Als het cijfer in cel A1 hoger is dan of gelijk aan 5, dan wordt de tekst “Geslaagd” teruggegeven. Als het cijfer lager is dan 5, dan wordt de tekst “Niet geslaagd” teruggegeven.

Je kunt ook meerdere if functies combineren om meer complexe testen uit te voeren.

Hoe controleer ik of een Celwaarde zich tussen twee waarden in Excel bevindt?

Je kunt de functie IF gebruiken in Excel om te controleren of een celwaarde tussen twee waarden ligt. De functie IF heeft de syntaxis:

scss
=IF(logical_test, value_if_true, value_if_false)

Om te controleren of een celwaarde tussen twee waarden ligt, kun je een logische test gebruiken die de celwaarde vergelijkt met de ondergrens en bovengrens. Bijvoorbeeld:

python
=IF(AND(A1>=1,A1<=10),"Tussen 1 en 10","Niet tussen 1 en 10")

In dit voorbeeld is A1 de cel die wordt gecontroleerd. De logische test gebruikt de AND-functie om te controleren of A1 groter is dan of gelijk aan 1 en kleiner dan of gelijk aan 10. Als dit waar is, geeft de formule de tekst “Tussen 1 en 10” terug. Als dit niet waar is, geeft de formule de tekst “Niet tussen 1 en 10” terug.

Je kunt deze formule aanpassen aan de specifieke waarden die je wilt controleren. Zorg ervoor dat je de celverwijzingen in de formule aanpast aan de locatie van de cel die je wilt controleren.

Images related to als functie excel tussen 3 waarden

Found 46 als functie excel tussen 3 waarden related images.

Als.Voorwaarden, Functie - Microsoft Ondersteuning
Als.Voorwaarden, Functie – Microsoft Ondersteuning
Als.Voorwaarden, Functie - Microsoft Ondersteuning
Als.Voorwaarden, Functie – Microsoft Ondersteuning
Als-Functie – Geneste Formules En Het Vermijden Van Valkuilen - Microsoft Ondersteuning
Als-Functie – Geneste Formules En Het Vermijden Van Valkuilen – Microsoft Ondersteuning
Als, Functie - Microsoft Ondersteuning
Als, Functie – Microsoft Ondersteuning
Als Gebruiken Met En-, Of- En Niet-Functies - Microsoft Ondersteuning
Als Gebruiken Met En-, Of- En Niet-Functies – Microsoft Ondersteuning

als functie excel tussen 2 waarden

Ja, er bestaat een functie in Excel genaamd “TUSSEN” (in het Engels “BETWEEN”) die controleert of een waarde binnen een bepaald bereik valt.

De syntaxis van de TUSSEN-functie is als volgt:

=TUSSEN(waarde, minimum, maximum)

 • ‘waarde’ is de waarde die je wilt controleren of deze tussen het bereik valt.
 • ‘minimum’ is de ondergrens van het bereik.
 • ‘maximum’ is de bovengrens van het bereik.

Als de ‘waarde’ tussen het bereik ‘minimum’ en ‘maximum’ valt, zal de functie als resultaat ‘WAAR’ (in het Engels “TRUE”) geven, anders zal het ‘ONWAAR’ (in het Engels “FALSE”) geven.

Een voorbeeld van de TUSSEN-functie:

=TUSSEN(5, 1, 10)

In dit voorbeeld is ‘waarde’ 5, ‘minimum’ is 1 en ‘maximum’ is 10. Aangezien 5 tussen het bereik van 1 en 10 valt, zal de functie als resultaat ‘WAAR’ (in het Engels “TRUE”) geven.

als functie excel met tekst

Er zijn veel Excel-functies die werken met tekst. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

 1. LENGTE: Hiermee kun je de lengte van een tekststring berekenen. Bijvoorbeeld: =LENGTE(“Hello”) geeft als resultaat 5.

 2. LINKS/RECHTS: Hiermee kun je een bepaald aantal tekens vanaf het begin of het einde van een tekststring halen. Bijvoorbeeld: =LINKS(“Hello World”, 5) geeft als resultaat “Hello”.

 3. MID: Hiermee kun je een deel van een tekststring halen, beginnend bij een bepaald teken en eindigend bij een ander teken. Bijvoorbeeld: =MID(“Hello World”, 7, 5) geeft als resultaat “World”.

 4. TEKST.SAMENVOEGEN: Hiermee kun je meerdere tekststrings samenvoegen tot één tekststring. Bijvoorbeeld: =TEKST.SAMENVOEGEN(“Hello”, ” “, “World”) geeft als resultaat “Hello World”.

 5. ZOEKEN: Hiermee kun je zoeken naar een bepaalde tekststring in een andere tekststring en de positie van de eerste overeenkomstige teken teruggeven. Bijvoorbeeld: =ZOEKEN(“World”, “Hello World”) geeft als resultaat 7.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van Excel-functies die werken met tekst. Excel biedt een breed scala aan functies voor tekstmanipulatie, afhankelijk van wat je precies wilt doen met de tekst.

You can see some more information related to als functie excel tussen 3 waarden here

Comments

There are a total of 88 comments on this question.

 • 60 comments are great
 • 799 great comments
 • 331 normal comments
 • 103 bad comments
 • 82 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic als functie excel tussen 3 waarden. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *